Grecia, retrogradata iar - e la un pas de incapacitate de plata

Joi, 30 Aprilie 2015, ora 08:30
7536 citiri
Grecia, retrogradata iar - e la un pas de incapacitate de plata
Foto: Wikipedia

Agentia de notatie financiara Moody's a retrogradat ratingul Greciei miercuri din cauza incertitudinii asupra unui acord cu creditorii ce ar permite tarii sa faca fata obligatiilor privind datoria.

Aceasta nota este acum Caa2, si mai mica in categoria de obligatiuni prezentand un risc de credit foarte puternic, dar inca deasupra celei care ar constitui o situatie de default (incetare de plati).

Aceasta decizie urmeaza dupa o examinare inceputa in februarie cand a venit la putere partidul stangii radicale SYRIZA. De atunci, negocierile intre Grecia si FMI, BCE si Uniunea Europeana asupra unui program de reforme s-au impotmolit, aminteste AFP.

Moody's a invocat "riscul mare din cauza incertitudinii privind ajungerea la un acord intre guvernul grec si creditorii sai oficiali la timp pentru a face fata rambursarilor datoriei sale".

Agentia newyorkeza invoca de asemenea riscurile ce ar ramane in caz de acord asupra perspectivelor financiare ale tarii din cauza "slabirii economiei si mediului politic national fragil".

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#grecia rating moodys , #rating