Moody's ar putea scadea ratingul Romaniei

Luni, 22 Iunie 2009, ora 19:59
1046 citiri
Moody's ar putea scadea ratingul Romaniei
Foto: TMC TV

Agentia de rating Moody's ar putea revizui negativ estimarile privind contractia economiei din Romania si deficitul bugetar, care, in prezent, se afla la 4%, respectiv 5%.

"Cele mai recente prognoze ale noastre arata o contractie a PIB-ului de 4%, dar as spune ca, cel mai probabil, cifra va fi in curand revizuita in urcare, contractia va fi mai mare. In prezent, ne asteptam la un deficit bugetar de 5,1% din PIB, care de asemenea ar putea fi mai mare, si la un deficit al contului curent de circa 5% din PIB", a declarat, pentru Mediafax, Kenneth Orchard, analist al Moody's.

Ratingul actual se bazeaza, potrivit spuselor sale, pe continuarea cu succes a programului de stabilizare a economiei negociat cu FMI si Uniunea Europeana. Insa, un esec, ar conduce la revizuirea calificativului.

"In general, sunt sanse mici ca Moody's sa ridice ratingul unei tari care se afla in etapele primare ale programului cu FMI. In cazul in care Romania nu-si va atinge obiectivele, ne asteptam ca FMI si UE sa lucreze atent cu autoritatile romane la un program de redresare. Acest lucru l-am putut vedea si in alte tari. Un esec al planului pare destul de nerealist", a spus Orchard.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#scadere rating Moodys, #contractare economie Romania , #rating