S&P a scazut perspectiva Greciei la negativ

Miercuri, 08 August 2012, ora 11:10
1219 citiri
S&P a scazut perspectiva Greciei la negativ
Foto: Arhiva

Ratingul Greciei ar putea fi redus din nou de agentia de evaluare financiara Standard & Poor's, aceasta scazand deja perspectiva de la stabil la negativ.

In prezent, agentia are un rating CCC pentru Grecia, cu opt niveluri sub cel recomandat pentru investitii, perspectiva fiind scazuta din cauza faptului ca s-ar putea sa aiba nevoie si de mai multi bani din partea creditorilor externi, relateaza Bloomberg.

Daca Grecia nu va reusi sa convinga Fondul Monetar International si Uniunea Europeana sa deblocheze urmatoarea transa din imprumut, in urma misiunii de evaluare care are loc in aceste zile.

Tara se afla in al cincilea an de recesiune masiva, iar, in acest timp, rata somajului a urcat de la 7,9 la suta la 22,5%. Marti, ministrul Finantelor, Yannis Stournaras, a declarat ca guvernul inca incearca sa identifice domenii de unde ar putea efectua o treime din reducerile de cheltuieli necesare pentru primirea ajutorului financiar.

Grecia ar putea avea nevoie de pana la 7 miliarde de euro in acest an, S&P estimand o scadere a produsului intern brut de pana la 11 la suta, in 2012 si 2013.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#scadere perspectiva Grecia SP, #rating Grecia Standard Poors , #rating