Conducerea Translectrica: Compania, inca in recesiune

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 16:53
1011 citiri
Conducerea Translectrica: Compania, inca in recesiune
Foto: bloombiz.ro

Rezultatele Translectrica (TEL) din primul semestru au fost influentate negativ de neplata datoriilor de catre o serie de producatori si furnizori de energie.

Compania este inca in recesiune, a declarat, miercuri, directorul general al companiei, Adrian Baicusi, citat de Mediafax .

"In primele sase luni, am avut un blocaj financiar in zona de energie. Legislatia nu ne-a dat posibilitatea de a bloca acei furnizori care nu isi platesc datoriile, am vorbit si cu ANRE", a explicat Baicusi, intr-o conferinta de presa.

Evolutia pozitiva a consumului si a productiei de energie din primele sase luni nu s-a reflectat si in rezultatele Transelectrica.

"Transelectrica a fost obligata sa-si modifice comportamentul, din cauza infringementului, in partea de alocare de capacitati la granita, iar scaderea veniturilor pe aceasta parte a fost dramatica. Schimburile (de energie - n.r.) cu vecinii au fost slabe. De asemenea, pentru ca a plouat mult in regiune, tarile cu multa energie hidro, ca Albania, au importat mai putin, iar asta a dus si la scaderea preturilor", a precizat directorul.

Operatorul national de transport al energiei este controlat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care detine 73,6% din titluri, in timp ce Fondul Proprietatea are 13,5% din capital.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Transelectrica ramane in recesiune , #recesiune