Economia mondiala, aproape de o noua recesiune

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 23:14
3038 citiri
Economia mondiala, aproape de o noua recesiune
Foto: Arhiva

Economia mondiala este aproape de o noua recesiune, care ar putea duce la tulburari sociale, din cauza lipsei locurilor de munca, a avertizat Organizatia Internationala a Muncii.

Potrivit unui raport al organizatiei, va fi nevoie de cel putin cinci ani pentru ca rata de angajare sa revina la nivelul de dinainte de criza, relateaza BBC News.

De asemenea, in 45 din cele 118 tari pe care le-a examinat, riscul unor probleme sociale era in crestere, au spus oficialii Organizatiei Mondiale a Muncii.

Conform raportului, staganarea economica a inceput sa "afecteze dramatic" piata muncii. Astfel, in urmatorii doi ani, ar fi nevoie de infiintarea a aproximativ 80 de milioane de locuri de munca, pentru ca rata somajului sa scada pana la niveul inregistrat inainte de criza. Insa, din cauza crizei economice, nu ar fi posibila infiintarea decat a jumatate dintre acestea.

Cel mai mare risc de tulburari sociale s-a inregistrat in tarile arabe si in tarile din cadrul Uniunii Europene.

La randul sau, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a estimat ca, in zona euro, cresterea economica se va limita la 1,6 la suta, in acest an, urmand a cobori la numai 0,3 la suta, in 2012, in scadere fata de nivelul estimat in luna mai, de 2 la suta atat pentru 2011, cat si pentru anul viitor.

OCDE a redus estimarile de crestere economica si pentru SUA, la 1,7 la suta, anul acesta, si 1,8%, in 2012, fata de 2,6%, respectiv 3,1%.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Organizatia Internationala Muncii, #economie mondiala recesiune , #recesiune