Ziare.com

Irlanda a iesit din recesiune

de Alex Duma
Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 20:31

   

Irlanda a iesit din recesiune
Irlanda a iesit oficial din recesiune, economia inregistrand o crestere de 0,4% in trimestrul doi al acestui an, o crestere mai slaba decat cea prognozata de economisti.

Conform BBC, acestia se asteptau la un avans de minimum 0,8%.

Pentru acest an, Guvernul de la Dublin estimeaza cs Produsul Intern Brut va inregistra o expansiune de 1,3%.

In perioada aprilie-iunie 2013, exporturile au crescut cu 4,3%, in timp ce cheltuielile de consum au inregistrat un avans de doar 0,7%.

In 2010, guvernul irlandez a facut un imprumut de 85 de miliarde de euro de la Fondul Monetar International.

Irlanda a devenit prima tara din zona euro care revine complet pe pietele de finantare dupa ce a beneficiat de asistenta internationala. Chiar si asa, insa, Irlanda are unul dintre cele mai ridicate deficite bugetare din Europa si a anuntat masuri de reducere a cheltuielilor si majorare a taxelor, implementabile din octombrie.

Irlanda a fost prima tara din zona euro care a intrat in recesiune in anul 2008, avand si economia cu cele mai slabe performante. In ultimii doi ani, Produsul Intern Brut a scazut cu 14 procente.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 627 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Precum grăit-a tastatura-mi, incă de la-nceputu' crizei bancariste

din 2008, si aceasta, la fel ca si cele din 1608, 1688, 1768 1848 si 1928 (adică, la fiecare exact 80 de ani) urma să dureze tot 5 ani (adică 60 de luni). Dar, cum se explică această periodicitate cu caracter legic, e altceva!

 

pai irlandezii se duc in irlanda doar in concediu

ei de fapt muncesc in anglia, acelas motiv pentru catre polonia nu a intarat 60% din forta de munca munceste in strainatate, si la noi sunt romanii plecati dar a avut isarescu grija sa -i faca sa tina 60 de miliarde de euro prin banci straine

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor