O noua recesiune in SUA: Sanse de 40%

Joi, 26 August 2010, ora 09:45
3052 citiri
O noua recesiune in SUA: Sanse de 40%

Stirea diminetii peste ocean este declaratia profesorului Nouriel Roubini, care estimeaza ca economia americana va inregistra o crestere dezamgitoare cu mult sub 1 punct procentual.

Aceast fapt majoreaza probabilitatea unei noi recesiuni pana la 40%, potrivit Bloomberg.

Curentul de crestere economica din prima jumatate a anului se va transforma intr-un curent advers in a doua jumatate a anului 2010.

Aceste evolutii sunt estimate in ciuda masurilor anticriza luate de administratia americana, cele mai importante fiind programul de stimulare a economiei in valoare de 814 miliarde dolari, recrutarile sezoniere pentru recensamant, stimulentele in numerar pentru inlocuirea masinilor vechi, facilitatile fiscale acordate pentru cumpararea primei locuinte.

In cel mai optimist scenariu , profesorul Roubini estimeaza o crestere economica anemica, cu mult sub asteptari.

Cu o crestere limitata la 1% sau mai putin, bursele vor inregistra o corectie abrupta iar marjele de risc se vor mari impreuna cu o crestere a aversiunii investitorilor fata de risc.

Nouriel Roubini mentioneaza riscul crearii unei bucle a sentimentului economic negativ intre economia reala si si pretul activelor cu risc, care poate arunca usor economia americana intr-o noua recesiune.

Departamentul pentru comert ar putea publica peste 2 zile o previziune revizuita a cresterii economiei americane de 1,4% in scadere fata de ultima estimare de 2,4%, motivata de cresterea deficitului comercial, o scadere a stocurilor si o incetinire a activitatii in domeniul constructiilor.

Joi dupa amiaza sunt asteptate noi date din SUA despre evolutia pietei muncii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#noua recesiune SUA, #piata muncii SUA , #recesiune