Refacerea economiei britanice va dura 5 ani

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 21:21
1315 citiri
Refacerea economiei britanice va dura 5 ani

Economiei britanice ii va lua peste 5 ani sa-si revina pana la nivelul anterior recesiunii, considera un membru al Comitetului de Politica Monetara al Bancii Angliei, Martin Weale.

Martin Weale a catalogat revenirea economica drept "neobisnuit de inceata", semnaland ca banca centrala ar putea introduce noi masuri de relaxare monetara - crearea de moneda pentru cumpararea obligatiunilor din piata - informeaza BBC.

Economistul considera si ca actuala criza este cea mai lunga prin care a trecut Marea Britanie din anii '20 pana in prezent. Nivelul economic din 2008 ar trebui atins din nou in 2013.

Banca centrala britanica este deja implicata intr-un program de relaxare monetara in valoare de 275 de miliarde de lire sterline, program in cadrul caruia piata datoriilor este invadata de lichiditati, astfel incat economia sa poata supravietui conditiilor financiare dure. Analistii spera ca acest program sa se traduca intr-o crestere a PIB-ului cu 0,5 procente.

De asemenea, Marea Britanie trebuie sa se orienteze catre o economie bazata pe exporturi, chiar daca aceasta masura iese de sub controlul bancii centrale. Continuarea masurilor de relaxare monetara depinde direct de evaluarea inflatiei din Marea Britanie, masurile putand continua daca inflatia se mentine la niveluri rezonabile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#criza economica, #criza Marea Britanie, #refacere economie britanica , #recesiune
Comentarii