Romania, in recesiune Politicienii Opozitiei: Intreaga populatie sufera de incompetenta Guvernului

Vineri, 15 August 2014, ora 12:19
2861 citiri
Romania, in recesiune Politicienii Opozitiei: Intreaga populatie sufera de incompetenta Guvernului

Politicienii Opozitiei au reactionat, joi, dupa anunturile privind scaderea PIB cu 1%, comparativ cu primul trimestru, precum si intrarea Romaniei in recesiune tehnica.

Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, remarca faptul ca "ei tac malc", dupa publicarea informatiei privind recesiunea economica, facand trimitere la o postare pe blog, cu referire la PSD si premierul Victor Ponta.

"Ziceti voi daca nu e maestru al manipularii! Suntem in recesiune economica, iar ei tac malc", scrie pe Facebook Alina Gorghiu, publicand apoi linkul catre postarea de pe blog.

"PSD crede ca merge la infinit sa faci conferinte de presa pe subiecte de can-can, si sa ascunzi datele economice negative. Cresterea anuala a coborat semnificativ la nivel trimestrial, de la 3,9% la 1,2%, iar produsul intern brut a scazut in trimestrul al doilea cu 1% fata de primul trimestru.

Datele publicate pe primele sase luni arata si ca investitiile straine directe au inregistrat un recul fata de perioada similara a anului anterior, ceea ce constituie un semnal de neincredere cu care investitorii privesc politicile economice ale Guvernului PSD.

Spre deosebire de anul 2013, cand cresterea economica nu s-a bazat nici pe consum, nici pe investitii, pe semestrul I 2014 cresterea consumului a fost anihilata de restrangerea investitiilor, in contextul in care avem o executie bugetara puternic negativa la capitolul cheltuieli de investitii", noteaza si pe blog Alina Gorghiu.

Romania, in recesiune: Se cere demisia lui Voinea si a sefului INS

In schimb, europarlamentarul PDL Monica Macovei este mai dura, afirmand ca Ponta "distruge economia Romaniei si imparte mai multa saracie la mai multa lume".

"Economia Romaniei a scazut si merge in jos, potrivit cifrelor de la Institutul National de Statistica. Solutiile lui Ponta nu produc bunastare, ci doar mai multa saracie, pentru mai multa lume.

Ponta este principalul vinovat de scaderea economica. Birocratia, taxele, accizele si impozitele impuse mediului privat distrug economia si scad locurile de munca. Ii solicit lui Ponta sa opreasca aceste experimente socialiste pana nu este prea tarziu.

Ponta va pleca la un moment dat de la guvernare, insa raul pe care il face Romaniei ramane. Intreaga populatie sufera din cauza incompetentei Guvernului de a colecta mai multi bani din economia neagra si de a atrage mai multe fonduri europene.

(...) Niciun roman care munceste nu poate fi fericit cand guvernul ii ia din buzunar, direct sau indirect, mai mult de jumatate din cat castiga", scrie pe blog Monica Macovei

Romania, in recesiune Ministrul Bugetului spune ca tara "este in grafic"

De asemenea, europarlamentarul PMP Cristian Preda subliniaza "caderea" economiei Romaniei, sustinand ca, pentru Victor Ponta si pentru alti fosti lideri social-democrati, "negrul e alb".

"In semestrul al doilea, economia Romaniei a cunoscut cea mai severa cadere dintre cele europene. Mai precis: 1 la suta mai putin decat in semestrul intai. Ponta neaga evidenta si anunta ca e vorba despre crestere. Asa faceau si Adrian Nastase, si Ion Iliescu. Pentru ei, negrul e alb.

Minerii au venit sa planteze flori in fata Teatrului National, zicea primul presedinte. Coruptia nu exista, sustinea, un deceniu mai tarziu, discipolul sau, premierul aflat acum in puscarie. Economia alearga cu 100 de km la ora, afirma azi actualul prim-ministru. Asa cum se stie, propaganda nu hraneste, dar amorteste mintile", scrie pe blog Cristian Preda.

Romania a intrat din nou in recesiune

Joi, INS a anuntat ca Romania a inregistrat doua trimestre consecutive de scadere economica, ceea ce inseamna ca a intrat in recesiune tehnica. In trimestrul al doilea, tara noastra a avut cea mai mare scadere a produsului intern brut (PIB) dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene (UE), de 1%, comparativ cu primul trimestru, arata Eurostat.

Mai mult, Romania a revizuit datele pentru perioada ianuarie-martie 2014, de la +0,2% la -0,2%. In consecinta, sunt doua trimestre consecutive de scadere, ceea ce inseamna recesiune tehnica.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#Romania recesiune, #Macovei Ponta economie, #Ponta recesiune Romania, #Cristian Preda economie Romania, #Alina Gorghiu recesiune Romania , #recesiune