Roubini: Sun 60% sanse sa inceapa noua recesiune

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 22:24
1902 citiri
Roubini: Sun 60% sanse sa inceapa noua recesiune

Nouriel Roubini, profetul crizei, este de parere ca exista 60% sanse ca economia globala sa intre din nou in recesiune. Roubini adauga ca, in 2012, sunt sanse mari ca si tari cu o economie puternica, precum China si Brazilia, sa fie afectate.

"Am ajuns la o stagnare in economie, nu doar in Statele Unite, ci si in zona euro si in Marea Britanie. Avem o probabilitate de 60% de recesiune anul viitor, si din pacate ramanem fara posibilitati de a actiona. Statele suverane nu isi pot salva bancile cu probleme, pentru ca au la randul lor probleme", a declarat Nouriel Roubini, intr-un interviu acordat Bloomberg TV, citat de Business Insider.

In ceea ce priveste politica monetara, Roubini estimeaza ca bancile centrale vor mentine dobanzile scazute, insa, in opinia sa, "canalul creditelor a fost intrerupt".

"Statisticile macroeconomice, raportul ISM (raportul national al SUA privind economia), somajul si statistica privind piata imobiliara, vor scadea, piata va incepe sa se corecteze din nou", sustine Roubini.

Acesta precizeaza ca deja exista scaderi pe piata de obligatiuni, ceea ce arata ca urmeaza o recesiune. Momentan, acest lucru nu se vede din cauza politicilor monetare, sustine Roubini, care nu vede cu ochi buni nici evolutia Chinei si Braziliei.

"Prevad o aterizare dura in China, nu anul acesta sau urmatorul, insa pana in 2013, cand investitiile se vor dovedi neprofitabile. Investitiile fie au ajuns la 50% din PIB, boom-ul de investitii va duce la o aterizare dura", a declarat Roubini.

Acesta adauga ca bancile chineze au imprumutat trilioane de dolari, iar o treime din aceste imprumuturi nu vor fi profitabile. In Brazilia, o alta tara care, la fel ca si China, are o economie puternica, Roubini sustine ca este nevoie de reforme structurale si ramane de vazut daca noul presedinte va fi dispus sa le implementeze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
#Nouriel Roubini recesiune, #Roubini recesiune , #recesiune