Scenariu pesimist pentru 2012: Recesiunea va reveni in Europa

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 20:40
1683 citiri
Scenariu pesimist pentru 2012: Recesiunea va reveni in Europa
Foto: Washington Post

Europa va intra din nou in recesiune, in 2012, potrivit analistilor economici europeni.

Cei mai multi dintre economistii care au raspuns unui studiu efectuat de BBC au spus ca recesiunea va reveni pe Batranul Continent, anul viitor.

La acest studiu au participat 34 de economisti din Marea Britanie si din Europa. Dintre cei 27 care s-au pronuntat asupra intoarcerii recesiunii, 25 cred ca acest lucru se va intampla, in 2012.

Unul din cinci analisti crede ca zona euro nu va mai exista in actuala forma, de 17 state membre, in timp ce majoritatea economistilor crede ca posibilitatea destramarii acestei zone, in 2012, este de aproape 40%.

Cresterea economica din Europa a incetinit in ultimele luni, pe masura ce criza datoriilor din zona euro a determinat guvernele sa tina in frau cheltuielile.

Economia din zona euro a inregistrat o crestere de 0,2% intre lunile iulie si septembrie, in timp ce cresterea economica din intrega Uniune Europeana a fost de 0,3%, in aceeasi perioada.

Politicienii europeni au incercat sa rezolve criza, inclusiv printr-o intelegere prin care sa intareasca legaturile dintre statele membre UE, dar pietele nu au fost convinse deocamdata ca aceste masuri luate sunt suficiente.

Cu cat criza datoriilor va continua, cu atat Europa este mai predispusa reintoarcerii la recesiune, cred analistii economici care au raspuns sondajului.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#recesiune Europa, #revenire recesiune Europa, #analisti intoarcere recesiune, #criza economica europa , #recesiune