Vladescu: Iesim din recesiune, dar sa nu ne asteptam la miracole

Marti, 15 Martie 2011, ora 18:49
1807 citiri
Vladescu: Iesim din recesiune, dar sa nu ne asteptam la miracole
Foto: Antena 1

Sebastian Vladescu, fost ministru de Finante, sustine ca Romania se afla pe drumul cel bun in ceea ce priveste economia, si ca va iesi din recesiune, insa avertizeaza ca o crestere economica de 1-2% nu se va simti neaparat in buzunarele romanilor.

"Eu cred ca Romania este pe calea cea buna. Nu am datele din primul trimestru, insa o extrapolare a ceea ce s-a intamplat la sfarsitul anului trecut creeaza aceasta impresie. Este posibil ca Romania sa inregistreze cel de-al doilea trimestru de crestere economica consecutiva", a declarat fostul ministru de Finante, la Antena 3, fiind intrebat daca premierul Boc avea dreptate cand spunea ca Romania iese din criza.

Economistul a precizat ca, intr-adevar, Romania este pe calea cea buna, insa a avertizat ca acest lucru nu se va simti la nivel individual, in traiul de zi cu zi al romanilor.

"In mod cert nu va fi o crestere impresionanta, ci undeva in jurul a 1% sau 2%, ceea ce tehnic inseamna ca premierul a avut dreptate, iesim din criza dupa standardele de evidenta statistica. Din punct de vedere efectiv, Romania in acest moment poate sa fie pe calea cea buna, dar la fel de bine stiu ca nu trebuie sa ne asteptam la minuni. Iesirea din recesiune si cresterea economica nu va inseama in 2011 un efect palpabil pentru cetateanul roman", a explicat Sebastian Vladescu.

Premierul Emil Boc a declarat, recent, ca Romania va iesi din recesiune la sfarsitul lunii martie, iar pentru asta este nevoie de doua trimestre consecutive de crestere economica.

"(...) Avem toate sansele, in urma analizelor economice, ca la sfarsitul lunii martie Romania sa iasa oficial din recesiune. Pentru a iesi din recesiune este nevoie de doua trimestre consecutive de crestere economica. Avem toate datele sa fim optimisi ca la sfarsitul lui martie, si din punct de vedere psihologic, Romania iese din recesiunea economica si si-a cladit un drum sanatos, pe termen mediu si lung, cu evitarea derapajelor", a declarat Boc.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#sebastian vladescu, #Vladescu iesim recesiune, #Vladescu crestere economica Romania , #recesiune