Ponta: Pana pe 15 septembrie presedintele va avea legea privind reducerea CAS revotata

Sambata, 23 August 2014, ora 19:55
3598 citiri
Ponta: Pana pe 15 septembrie presedintele va avea legea privind reducerea CAS revotata

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Bistrita, raspunzand unei intrebari, ca proiectul de lege privind reducerea CAS va primi, luni, vot final la Senat, iar cel mai tarziu in 15 septembrie seful statului va avea legea revotata si nu o va mai putea respinge.

Victor Ponta a fost intrebat ce se intampla cu proiectul de lege privind reducerea CAS.

Sesiunea extraordinara pe reducerea CAS, amanata o saptamana

"Eu nu fac parte din Senat, dar am discutat cu presedintele Senatului, cu domnul Tariceanu. Saptamana aceasta, Biroul Politic al Senatului, din care fac parte toate partidele, a decis sa se finalizeze lucrarile in comisiile de specialitate, iar luni se da votul final la Senat. De la Senat merge la Camera Deputatilor, iar dupa ce voteaza si Camera Deputatilor, presedintele Romaniei nu mai are voie sa respinga proiectul, trebuie sa-l promulge, cu exceptia situatiei in care va sesiza Curtea Constitutionala, dar, de respins, nu mai poate sa-l mai respinga.

Luni seara cred ca e votat de Senat si pleaca la Camera Deputatilor. Nu stiu de cat timp are nevoie Camera Deputatilor, o saptamana-doua probabil, dar, din toate calculele rezulta ca, pe 10-15 septembrie cel tarziu, presedintele va avea legea revotata pe biroul sau si nu mai poate, de data aceasta, sa o respinga", a spus Ponta.

Ponta, apel catre ACL pe reducerea CAS: Ori sunteti cu mine, ori cu Basescu

Conducerea Senatului a decis, luni, sa amane cu o saptamana sesiunea extraordinara a acestui for pentru reexaminarea legii privind reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie, anunta liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a transmis, luni, o scrisoare liderilor grupurilor parlamentare ale PNL si PDL din Camera prin care ii informa ca solicitarea lor cu privire la organizarea unei sesiuni extraordinare in 19 august este lipsita de temei juridic.

"Avand in vedere faptul ca, in acest moment, nu se afla pe agenda Camerei Deputatilor cererea de reexaminare a presedintelui Romaniei asupra Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, fiind inaintata Senatului Romaniei ca prima Camera sesizata cu aceasta lege, si tinand cont de conditionalitatile impuse de Constitutia Romaniei si Regulamentul Camerei Deputatilor, in vederea initierii procedurilor legale de convocare a unei sesiuni extraordinare, cererea formulata de liderii grupurilor parlamentare PNL si PDL este lipsita de temei juridic", preciza Zgonea intr-un comunicat.

Parlamentarii ACL impreuna cu parlamentari de la alte formatiuni politice au depus semnaturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului si a Camerei Deputatilor, pe data de 18 august, respectiv pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#reducere CAS, #Senat vot reducere CAS, #lege reducere CAS , #reducere CAS