Reducerea CAS merge in Camera Deputatilor - cand primeste votul final

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 12:05
1617 citiri
Reducerea CAS merge in Camera Deputatilor - cand primeste votul final

Reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator va fi dezbatuta, luni, in plenul Camerei Deputatilor, urmand ca marti sa primeasca votul final.

Masura ajunge pe masa deputatilor, dupa ce senatorii au respins, pe 25 august, cererea de reexaminare a Legii privind reducerea CAS, in urma solicitarii presedintelui Traian Basescu.

Reducerea CAS merge la Camera Deputatilor - Cererea lui Basescu a fost respinsa

Reprezentantii PDL si PNL au plecat din plenul Senatului, dar nu inainte sa isi exprime votul pe reducerae CAS. Astfel, s-au inregistrat 96 de voturi pentru respingerea cererii de reexaminare a legii, o abtinere si doua voturi impotriva.

Senatorii liberali si democrat-liberali, cu toate ca au parasit sala, nu au votat impotriva respingerii. Acestia au fost nemultumiti ca nu au fost lasati sa-si explice votul si sa ii puna intrebari ministrului Finantelor, Ioana Petrescu.

Dupa ce va ajunge in forul decizional - Camera Deputatilor, legea va fi trimisa din nou la presedintele Traian Basescu.

Basescu, atac la Ponta, Blaga si Iohannis: Sunt iresponsabili si mincinosi. Reducerea CAS baga tara in criza

Pe 14 august, seful statului i-a acuzat pe liderii PSD, PNL si PDL, ca sunt "iresponsabili si mincinosi" pentru ca sustin reducerea CAS in conditiile in care nu exista resursele financiare necesare, costurile urmand sa fie suportate de romani.

Traian Basescu a afirmat ca si el doreste reducerea CAS, dar a adaugat ca "rectificarea ne arata ca nu sunt resurse nici macar pentru 2014", pentru ca ultima rectificare bugetara a fost una negativa.

Traian Basescu a retrimis la Parlament legea privind reducerea CAS - cum motiveaza

Ponta: Reducerea CAS va intra in vigoare la 1 octombrie

Luni, in sedinta de plen, vor mai fi dezbatute motiunea simpla "PSD are alergie la justitie", precum si amnistia fiscala pentru pensionari, mame si bugetari care au primit pe 2 septembrie rapoarte de admitere in comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor. Toate aceste proiecte vor primi fi votate marti, in sesiunea de vot final.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#reducere CAS, #reducere CAS vot final, #reducere CAS Camera Deputatilor , #reducere CAS