Cat de mult valoreaza brandul de tara al Romaniei: Suntem depasiti de Iran si Nigeria

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 16:55
3497 citiri
Cat de mult valoreaza brandul de tara al Romaniei: Suntem depasiti de Iran si Nigeria
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania se situeaza pe locul 48 intr-un clasament ce ia in calcul valoarea brandului de tara, la fel ca in 2014.

Cu toate acestea, valoarea brandului de tara al Romaniei a crescut cu 11%, pana la 141 de miliarde de dolari, arata un studiu publicat luni de compania americana de consultanta Brand Finance.

Topul celor mai valoroase si puternice branduri din lume - surpriza de pe primul loc

Suntem devansati in top de tari precum Nigeria - locul 41, Iran - locul 46 sau Bangladesh - locul 47, dar Romania se situeaza in fata unor state precum Ungaria - locul 53, Grecia - locul 59, Slovacia - locul 60, Slovenia - locul 62 sau Bulgaria - locul 74.

La nivel global, Brand Finance sustine ca scandalul Volkswagen a sters 191 miliarde de dolari (minus 4%) din valoarea brandului de tara al Germaniei, in prezent fiind evaluat la 4,2 trilioane de dolari.

Toyota, cea mai valoroasa companie auto. Volkswagen a ajuns pe locul 35

SUA are cel mai valoros brand de tara din lume, 19,703 de trilioane de dolari, in crestere cu 2% comparativ cu anul trecut. Pe locul secund se situeaza brandul Chinei, cu 6,314 trilioane de dolari, in scadere cu 1% comparativ cu 2014.

Cele mai valoroase branduri din lume

"Pe o piata globala, brandul de tara este unul din cele mai importante active ale oricarui stat, incurajand investitiile, adaugand valoarea exporturilor si atragand turisti", a declarat directorul Brand Finance, David Haigh.

Studiul Brand Finance Nation Brands calculeaza valoarea brandului unei tari pe baza mai multor criterii grupati sub trei piloni: bunuri si servicii, turism, investitii si societate, acestea fiind apoi corelate cu produsul intern brut al tarii respective.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#brand tara Romania, #valoare brand tara Romania , #statistici