110.000 de turisti romani vor pleca in vacanta de Paste

Sambata, 19 Aprilie 2008, ora 10:30
1349 citiri
110.000 de turisti romani vor pleca in vacanta de Paste

Romanii se bucura anul acesta de vacante prelungite de Paste, deoarece zilele libere de sarbatori se leaga de 1 Mai. De acest fapt au profitat agentiile de turism, care au venit cu oferte consistente pentru intervalul 25/26 aprilie - 2/3 mai.

De Paste, majoritatea turistilor au optat pentru destinatii interne precum Moeciu-Bran si Bucovina. Conform operatorilor ANTREC, o vacanta de 4 nopti la o pensiune din nordul Moldovei variaza intre 400 si 900 lei, dar exista si pachete care sar de 1.500 lei, in functie de confortul si conditiile oferite de proprietari. Cazarea pentru o persoana la una dintre pensiunile de la Bran se ridica de la 130 lei pe noapte pana la 300 lei. In privinta mini-vacantei de 1 Mai, prima optiune a reprezentat-o litoralul, unde un sejur de 3 nopti variaza intre 100 si 500 lei de persoana, relateaza Gardianul.

Reprezentantii ANAT estimeaza ca peste 110.000 de romani isi vor petrece minivacanta ca turisti, iar o treime dintre acestia se vor indrepta spre destinatii externe.

Se prognozeaza ca aproximativ 12-13 mii de romani se vor indrepta spre Grecia, acre detroneaza Bulgaria, la finalul lui aprilie. Avantajul este apropierea zonala, astfel incat cei interesati pot ajunge cu masina personala. Bulgaria se claseaza pe locul doi, dar numarul romanilor care se va indrepta spre litoralul tarii vecine se mentine la acelasi nivel ca anul trecut, 10-11 mii de persoane.

Destinatiile favorite din Romania raman statiunile selecte: Mamaia, Neptun-Olimp, precum si cele nonconformiste, precum Vama Veche si Costinesti.

Pentru o vacanta de 6 zile petrecuta pe litoral, o persoana va plati intre 400 si 800 de lei pentru cazarea la hoteluri de 2 stele. Daca opteaza pentru conditii de 4 stele, costurile depasesc 1.000 lei.

Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
#vacanta, #paste, #turist, #1 Mai , #stiri economice