15 mall-uri noi in Bucuresti

Luni, 07 Iulie 2008, ora 08:36
14709 citiri
15 mall-uri noi in Bucuresti

In urmatorii trei ani, in Bucuresti se vor construi 11 mall-uri noi. Suprafata pentru cumparaturi din Capitala va ajunge la un milion de metri patrati, pana la sfarsitul lui 2011.

Romania este una dintre atractiile importante ale dezvoltatorilor si se afla pe pozitia a noua intr-un clasament al tarilor europene, dupa suprafata centrelor comerciale noi, potrivit unui studiu Cushman&Wakefield, citat de "Cotidianul" in editia online de luni.

Cel mai mare mall va fi gata in 2008 si se va numi AFI Cotroceni Park. El e amplasat la intersectia dintre Str. Vasile Milea si Bulevardul Timisoara (sector 6) si se va intinde pe o suprafata construita de 210.000 de metri patrati, dintre care 75.000 de metri patrati cu 250 de magazine, un complex de 20 de sali de cinema si un cinematograf 3D.

Tot in sectorul 6 al Capitalei urmeaza sa fie dat in folosinta, in aprilie 2009, Militari Shopping, de pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 536-560.

In zona, mai precis pe locul fostei fabrici Semanatoarea (pe cheiul Dambovitei, in sector 6), se construieste Sema Park, dezvoltat de River Invest.

Mai spre vest, la kilometrul 13 al autostrazii A1, Liebrecht&WooD a demarat constructia parcului de retail West Park, care va gazdui primul centru comercial de tip outlet din Romania.

Si Casa Radio, amplasata in centrul Capitalei, va gazdui un centru comercial de suprafata mare. Potrivit unui raport CB Richard Ellis-Eurisko, prima faza a proiectului preluat de catre Plaza Center va include, pe langa birouri, si o dezvoltare rezidentiala, si un mall cu o suprafata comerciala de 100.000 de metri patrati. Proiectul se va finaliza in 2010-2011.

Un alt proiect mixt, bazat pe un parteneriat public-privat ce se construieste in zona Unirii, este Esplanada.

In sudul Capitalei, in urmatorii doi ani vor aparea nu mai putin de trei mall-uri. Este vorba de Liberty Center (la intersectia Caii Rahovei cu Soseaua Progresul), Grand Arena (la intersectia dintre bulevardul Metalurgiei si Soseaua Turnu Magurele) si Sun Plaza (langa Big Berceni).

Zona de nord a Bucurestiului se va imbogati in 2010-2011 cu complexul celor de la Globe Trade Center, Galleria.

De asemenea, in 2010 urmeaza sa devina functional si Promenada Mall, centrul comercial din Floreasca City, complex care mai include si o cladire de birouri.

In nord-estul Capitalei, pe soseaua Chitila, britanicii de la Modus Properties vor dezvolta Colloseum Center, cel mai mare complex din sud-estul Europei.

In estul orasului, in zona Pantelimon, din informatiile CBRE-Eurisko, se va dezvolta pana in 2010 proiectul Mega Mall, amplasat pe locul fostei uzine Electroaparataj.

Nu in ultimul rand, pe terenul fostei baze sportive Spartac, in Titan, va fi finalizat pana in 2010 un alt complex mixt, Parklake Plaza.

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#mall, #noi, #Bucuresti, #2011, #Cotroceni Park , #stiri economice