2008 aduce salarii cu 15% mai mari

Miercuri, 27 Februarie 2008, ora 07:56
1794 citiri
2008 aduce salarii cu 15% mai mari

Marile companii private din Romania pregatesc in 2008 majorari financiare cu 15%, scriu jurnalistii de la "Cotidianul" in editia de miercuri, citand Studiul anual compensatii si beneficii realizat de compania de consultanta in management Hay Group.

Acesta a fost realizat pe un esantion de 140 de companii private din domenii precum comert, produse de larg consum, telecom, gaz si petrol.

80% dintre cele aproximativ 140 de companii care au participat la studiu au declarat ca realizeaza ajustari salariale anuale, de cele mai multe ori in lunile ianuarie, martie si aprilie.

"In mai 2007, participantii la studiul Hay Group de remunerare se asteptau la o crestere medie a salariilor de 10,2% pentru 2008. Cresterea medie prevazuta pentru anul acesta in februarie este cu 4,8% mai mare si ne asteptam sa fie de aproximativ 15%", explica Alina Popescu, manager Divizia studii de remunerare, Hay Group Romania.

Cele mai mari cresteri in 2008 urmeaza sa fie acordate la extreme: managerilor si muncitorilor.

15,7% in plus la salariu vor primi oamenii din management, iar muncitorii se vor bucura de un plus de 15,5%. Specialistii si personalul administrativ vor primi cu 14,5 si respectiv 14,4% mai mult.

Mentinerea angajatilor la locul de munca este cea mai mare problema pentru 70% dintre firmele care au raspuns chestionarelor. Urmeaza selectia si recrutarea si sistemul de motivare - 60%.

"Companiile din Romania continua sa se lupte in special cu lipsa de specialisti calificati, ingineri si manageri experimentati, cunoscatori de limbi straine si cu solide abilitati manageriale; in posturile de vinzari si marketing, in posturi din sectorul IT cu un grad ridicat de specializare, precum si pe pozitii de muncitori calificati", mai spun reprezentantii Hay Group.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#salariu, #manageri, #muncitori, #15 caini vagabonzi, #studiu , #stiri economice