40.000 de firme mici afectate de impozitul forfetar

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 13:16
1933 citiri
40.000 de firme mici afectate de impozitul forfetar
Foto: Contabilitate.ro

Aproximativ 40.000 de firme mici ar putea fi nevoite sa-si inchide afacerile sau sa declare venituri mai mici, in urma introducerii impozitului forfetar, potrivit Patronatului Roman.

"Desi cota impozitului va fi in suma fixa, iar clasificarea se va face in functie de cifra de afaceri (zero cifra de afaceri = 500 euro impozit), apreciem ca introducerea impozitului forfetar loveste spiritul antreprenorial, esenta unei economii de piata, si ii va determina pe micii intreprinzatori sa isi inchida afacerile sau sa gaseasca modalitati prin care sa declare venituri mai mici", se arata intr-un comunicat al Patronatului Roman, citat de Mediafax.

Impozitul forfetar se aplica si in alte tari din UE, gen Franta sau Ungaria, dar, pe fondul crizei, s-a renuntat la aceasta masura.

Potrivit Patronatului Roman, guvernul nu a tinut cont de punctul sau de vedere in momentul luarii deciziei de a introduce un astfel de sistem de impozite.

De la 1 mai, firmele vor plati un impozit minim anual de 2.200 de lei, daca au venituri pana in 52.000 de lei si 52.000 de lei, la venituri de peste 43.000 de lei.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#impozit forfetar efecte, #Patronatul Roman, #firme mici faliment , #stiri economice