50.000 de euro, o casa cu teren langa Bucuresti

Marti, 01 Iulie 2008, ora 13:19
13046 citiri
50.000 de euro, o casa cu teren langa Bucuresti

Proprietatile rurale din localitatile aflate la mai putin de 20 de kilometri de Bucuresti concureaza la pret atat apartamentele vechi, cat si noile ansambluri rezidentiale.

Avantajul unor astfel de proprietati il constituie pretul si faptul ca se afla in locuri in care accesul la utilitatile existente este destul de facil si presupune costuri mici, asta in cazul in care se alege o casa care nu este inca racordata la reteaua de utilitati.

Dezavantajele sunt investitiile pe care le necesita o casa batraneasca pentru a fi adusa la un standard superior de confort, dar si distanta fata de Capitala.

Analistii imobiliari spun ca pretul este principalul factor luat in consideratie de cei care cumpara o locuinta, relateaza Cotidianul.

In jurul Bucurestiului se pot gasi case de vanzare la preturi rezonabile. De exemplu, la Dascalu se poate cumpara o casa cu teren cu numai 30.000 de euro.

Pentru o casa cu trei camere, baie si bucatarie in localitatea Pantelimon din judetul Ilfov se cer 35.000 de euro. Pretul include si 150 de metri patrati de teren. In cazul unei proprietati cu utilitati pretul ajunge la 40.000 de euro. Distanta pana in Capitala este de 15 kilometri.

Tot aproape de Capitala se afla si localitatea Jilava. O casa cu patru camere si 300 de metri patrati de teren se poate achizitiona cu 45.000 de euro.

Oferta este bogata si in alte localitati din Ilfov. Astfel, in Vidra, localitate care se afla la doar 12 kilometri de Bucuresti, o casa cu patru camere si un teren de 500 de metri patrati costa 60.000 de euro. Ceva mai ieftina este o proprietate similara in localitatea Magurele - 50.000 de euro.

In Fundeni, o casa cu patru camere si 1.000 de metri patrati de teren costa 48.000 de euro. In localitatile bine cotate pe piata imobiliara preturile sunt sensibil mai mari. De exemplu, in Popesti Leordeni, o casa cu patru camere si un lot de 500 de metri patrati de teren se poate achizitiona cu 90.000 de euro.

Trebuie sa stiti insa, ca inainte de a face o astfel de achizitie este indicat sa studiati proprietatea pentru a vedea in ce stare se afla, cat va trebui sa mai investiti in ea si cat de bine sta zona la capitolul utilitati.

Este bine, de asemenea, sa vedeti si certificatul de urbanism, in cazul in care doriti sa schimbati regimul de inaltime al locuintei sau sa construiti anexe.

Daca vreti sa demolati casa, va trebui sa cereti o autorizatie de desfiintare a constructiei, iar aceasta operatiune necesita nu numai timp, ci si bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Ilfov, #facilitati, #casa cu teren, #langa Bucuresti, #50000 de euro , #stiri economice