Ziare.com

A fost infiintata Asociatia Eoliana Romana

Marti, 18 Martie 2008, ora 12:05

   

A fost infiintata Asociatia Eoliana Romana
Interesele producatorilor romani de energie eoliana vor fi reprezentate in viitor de Asociatia Eoliana Romana, organizatie recent infiintata, cu sediul in Constanta, informeaza Green Report.

Reprezentantii asociatiei semnaleaza, intr-un comunicat, ca, deoarece in Romania solicitarile de amplasare de centrale eoliene sunt foarte mari si aceste centrale eoliene moderne au ajuns la o inaltime considerabila este necesara avizarea lor de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana.

Potrivit membrilor asociatiei, care au primit avizele AACR, acestea contin conditii nefavorabile dezvoltarii acestui domeniu, deoarece autoritatea solicita beneficiarilor balizarea de zi completa a turnului centralelor eoliene si a palelor in benzi rosii si albe de minim trei metri, fiind singura tara din Europa cu asemenea cerinte.

In avizul AACR este mentionat ca nerespectarea conditiilor specificate de Autoritate (de exemplu balizarea de zi a centralelor, adica vopsirea completa a turnului si palelor in benzi albe si rosii) duce la nulitatea avizului.

In prezent, nicio centrala eoliana montata in Romania nu este balizata conform avizului AACR, ceea ce inseamna ca toate avizele AACR emise pentru centralele eoliene montate sunt nule, deoarece nu se respecta conditiile prevazute.

"Solutionarea acestui aspect este foarte importanta, deoarece mai multi investitori sunt intr-o faza foarte avansata de autorizare si trebuie sa comande centralele eoliene de la producatori. Acestea trebuie comandate conform cerintelor avizate. Un alt aspect foarte important este cel vizual si estetic care apare prin balizarea completa a turnului si a palelor centralelor eoliene. Acesta va duce cu siguranta la opozitia populatiei fata de aceste centrale eoliene. Vopsirea centralelor eoliene complet in rosu si alb va duce cu siguranta la un impact semnificativ vizual asupra mediului inconjurator", se spune in comunicat.

Citeste mai multe despre asociatie eolienelor romania
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2322 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor