Activitatea RADET Bucuresti ar putea fi concesionata in 2012

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 15:09
2059 citiri

Concesionarea activitatii Regia Autonome de Distributie a Energiei Termice din Capitala va avea loc in 2012, concesionarul fiind obligat sa aduca infuzie de capital in regie, se arata in strategia energetica a municipiului Bucuresti, care va fi votata saptamana viitoare.

Printre masurile propuse in strategie, care vor intra pe ordinea de zi la urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), se numara si eliminarea, pana in 2012, a subventiei generale, care ar urma sa fie inlocuita cu oschema de subventii acordate pe criterii sociale.

In hotararea CGMB privind strategia energetica se mai arata ca aceasta masura, impreuna cu concesionarea cu aport de capital a serviciului de furnizare a energiei termice in Bucuresti, precum si aducerea acestuia la un nivel de calitate comparabil cu un sistem performant, vor avea un impact pozitiv asupra bugetului municipalitatii, degrevandu-l de un efort investitional de aproximativ de trei miliarde de euro in urmatorii 10 ani.

Intarzierea cu cinci ani a aplicarii strategiei ar putea duce la o gaura tot de trei miliarde de euro in bugetul Primariei Capitalei, estimeaza edilii.

Imbunatatirea calitatii serviciului include, printre altele, introducerea unui concept de furnizare a caldurii si apei calde "la cerere", care sa inlocuiasca conceptul actual "cand este disponibil", se mai arata in strategie.

Pentru reducerea facturii la populatie, strategia identifica drept principala cale reabilitarea termica a locuintelor, prin care se pot face economii de 45% la consum.

Primul serviciu public care a fost concesionat in Capitala este cel de apa si canalizare, de care se ocupa, din 2000, compania franceza Veolia.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#concesionare activitate RADET, #pret gigacalorie Bucuresti , #stiri economice