Agentii imobiliari vor lucra dupa un cod european

Luni, 18 Februarie 2008, ora 13:29
1080 citiri
Agentii imobiliari vor lucra dupa un cod european

Confederatia Europeana Imobiliara in parteneriat cu Parlamentul European si Comisia Europeana au in plan finalizarea unui standard european al activitatii imobiliare, document ce vizeaza protectia consumatorului si reprezinta primul pas catre certificarea europeana a profesiei de agent imobiliar.

Potrivit reprezentantilor companiei imobiliare EuroMetropola, acest document oficial va functiona ca un decalog al activitatii imobiliare si va contine un set de reguli de buna practica pentru cei care isi vor desfasura activitatea in acest domeniu.

Totodata, standardul european al activitatii imobiliare va permite practicarea acestei meserii in aceleasi conditii legale in toate tarile Uniunii Europene.

"Aceasta masura a aparut ca urmare a faptului ca piata imobiliara nu are in acest moment o lege specifica pentru a reglementa activitatea in acest domeniu, dar mai ales din cauza controverselor care s-au tesut in jurul activitatii agentiilor imobiliare.

Este vorba de cresterea nejustificata a preturilor pentru a obtine un comision cat mai mare la vanzare, plasarea de anunturi false in paginile de publicitate ale ziarelor sau pe Internet, cu scopul de a atrage clienti pe care mai apoi ii directioneaza catre adevaratele oferte", sustin reprezentantii EuroMetropola, citati de NewsIn.

Acestia mai spun ca agentiile imobiliare profesioniste trebuie sa castige credibilitatea afectata de practicile neprofesioniste adoptate cu ani in urma de catre firme suspecte care functionau sub titulatura de agentie imobiliara.

Despre acuzele conform carora agentiile imobiliare ar umfla preturile proprietatilor pentru a castiga un comision mai consistent, reprezentanta EuroMetropola sustine ca "este adevarat ca proprietarii si reprezentantii companiei imobiliare se consulta asupra pretului de vanzare, dar decizia apartine exclusiv vanzatorului".

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#agenti imobiliari, #cod european, #bune practici , #stiri economice