Al-Arrab: Vrem sa facem din Electroputere un gigant industrial

Marti, 06 Noiembrie 2007, ora 13:04
1151 citiri
Al-Arrab: Vrem sa facem din Electroputere un gigant industrial

"Ne dorim sa dezvoltam forta de munca si managementul uzinei Electroputere sa il transformam intr-un gigant industrial de nivel international, capabil sa concureze pe plan mondial", a declarat presedintele companiei saudite Al Arrab, Said Bahjad Said (foto).

Said a adaugat: "Devenim parte a comunitatii romanesti, integrate in UE. Am ales Romania ca punct de intrare in Uniunea Europeana, datorita atractivitatii mediului investitional romanesc si a disponibilitatii pentru munca, precum si a calificarii fortei de munca in Romania".

Cumparatorul are un program ambitios de investitii. La semnarea contractului, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu(foto), a informat ca sauditii "si-au insusit investitiile pentru conformarea la normele de mediu, de peste trei milioane de euro". Al Arrab si-a propus un program de investitii pentru dezvoltare si retehnologizare de 20 de milioane de euro.

Compania, un membru important al celui mai mare grup de investitii din orientul Mijlociu, ACC, isi propune sa investeasca 37 de milioane de euro in capitalul de lucru, in conditiile in care Electroputere se confrunta, in prezent, cu o acuta lipsa de lichiditati. "Noul Electroputere va fi prima alegere, ca angajator in industria electrotehnica din Romania", a adaugat Said Bahjad Said.

Odata cu preluarea actiunilor Electroputere si a activului, Al Arrab preia si un pasiv de circa 64 de milioane de euro. 44 de milioane de euro sunt datorii si alte 20 de milioane de dolari sunt garantii comerciale.

Sauditii si-au propus sa mareasca numarul locurilor de munca, prin atragerea de mana de lucru tanara si calificata. "Traditia societatii craiovene se va pastra in continuare. Planulde afaceri va fiaxat pe locomotive", a subliniat Atanasiu.

ACC detine 30 de companii, care totalizeaza proiecte de peste peste 40 de miliarde de dolari si are peste 1000 de angajati in spitale, institute educationale si in domeniul cailor ferate.

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, deputat PNL de Dolj, prezent la semnarea contractului, a declarat: "Oltenia primeste cu bratele deschise investitorul Al-Arrab. Aceasta privatizare a fost facuta la limita lichidarii societatii".

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
Comentarii
U
Un pesimist
rank 1