Alegerile ar putea afecta bugetul pentru 2009

Marti, 09 Septembrie 2008, ora 10:10
732 citiri
Alegerile ar putea afecta bugetul pentru 2009

Alegerile programate pe 30 noiembrie ar putea afecta votarea bugetului pentru 2009, a declarat pentru The Money Channel Aurel Gubandru, presedintele comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor.

Guvernul are in vedere, in cea de-a doua sesiune ordinara a lui 2008, sustinerea cu prioritate in parlament a mai multor proiecte de lege, printre care si bugetul pe 2009. Presedintele PSD Mircea Geoana sustine ca responsabilitatea aprobarii si votarii bugetului pe anul viitor ar trebui sa ii revina viitorului legislativ.

In schimb, presedintele UDMR Marko Bela a pledat pentru aprobarea bugetului de stat pe anul 2009 de actualul parlament. Totusi, liderul UDMR recunoaste ca, dintr-o anumita perspectiva, cererea liderului sociel-democratilor este "logica", dar subliniaza ca, parlamentul nu-si poate permite sa intarzie aprobarea noii constructii bugetare.

Presedintele comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor, Aurel Gubandru a declarat ca alegerile din noiembrie ar putea intarzia votarea bugetului pe 2009. "Multe partide vor sa amane votarea bugetului pe 2009 pentru noul guvern," a spus Gubandru.

Proiectul legislativ privind bugetul pentru anul urmator este o necunoscuta si pentru membrii PD-L.

"Trebuie sa fim foarte atenti mai ales in ceea ce priveste anul 2009, pentru ca, de ce sa ne ascundem dupa deget, ca deja au inceput cheltuielile bugetare cu caracter electoral, cheltuieli care vor afecta puternic anul economic 2009, un an care pare foarte departe la ora actuala," a declarat Gratiela Iordache, membru comisia pentru buget.

Startul campaniei electorale va reduce la numai doua luni timpul pe care senatorii si deputatii il vor petrece in actuala sesiune parlamentara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#Parlament, #buget, #2009, #alegeri, #intarzieri , #stiri economice