Angajatorii nu au stimulat angajatii cu pensii private

Joi, 28 Februarie 2008, ora 15:26
985 citiri
Angajatorii nu au stimulat angajatii cu pensii private

Aproape jumatate dintre intreprinzatorii din Romania (47%) au oferit anul trecut asigurari de viata ca beneficii salariale, in timp ce 62% dintre companii au ales ca stimulent serviciile medicale, a anuntat, joi, seful de resurse umane al companiei PricewaterhouseCoopers, Horatiu Cocheci.

Potrivit studiului, pensiile private au fost folosite de numai 3% dintre angajatori, un nivel asteptat de jucatori, in conditiile in care piata se afla la inceput.

"In ce priveste asigurarile de viata, companiile s-au orientat in special catre asigurarile in caz de deces", a mentionat Cocheci, care a adaugat ca baza de calcul pentru asigurarea de viata este, in medie, de doua salarii anuale.

Pensiile private intra in categoria de beneficii de protectie, care se bazeaza atat pe nevoia de protectie fata de risc, cat si pe potentialul de investitie, a explicat Horatiu.

Acelasi studiu arata ca cele mai oferite beneficii de catre companiile din Romania sunt tichetele de masa, urmate de suporturile financiare penstru ocazii speciale si abonamentele la clinicile medicale private.

Ultimele pozitii in clasament sunt ocupate de beneficiile acordate de angajator prin intermediul fondurilor de pensii, actiunilor si prin oferirea posibilitatii de a participa la profit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#asigurari de viata, #angajatori, #salariu , #stiri economice