Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

ANPC: Bancile incearca sa-si recupereze dobanzile si apoi creditul

Luni, 05 Iulie 2010, ora 16:59
1593 citiri
ANPC: Bancile incearca sa-si recupereze dobanzile si apoi creditul
Foto: zf.ro

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Constantin Cerbulescu, a declarat ca bancile sunt mai interesate sa isi colecteze dobanzile, decat sa isi recupereze creditul de la consumatori.

"Am avut cateva discutii pe acest subiect si in saptamanile anterioare, ca urmare a unor sesizari ale consumatorilor.

De cele mai multe ori, consumatorul reclama faptul ca in momentul in care el a dorit sa restituie anticipat diferenta de credit, a constatat ca de fapt el a platit foarte mult in perioada respectiva dobanda, si mai putin partea de credit reala.

Avem in vedere sa gasim o modalitate prin care recuperarea dobanzilor sa nu se faca intr-o proportie atat de mare fata de recuperarea efectiva a creditelor", a spus Cerbulescu pentru Realitatea FM.

Presedintele ANPC a vorbit si despre firmele de recuperare a restantelor, care hartuiesc oamenii.

"Este o situatie neplacuta, foarte multi consumatori s-au trezit la usa cu filme de recuperare care preluasera de la banci cesiunea unor asemenea restante ale consumatorilor, firme destul de agresive.

Am propus ca bancile sa fie obligate sa informeze consumatorul atunci cand cesioneaza asemenea creante catre firme de recuperare, dar si sa aiba o atitudine mai corecta. De multe ori consumatorii sunt terorizati.

Consumatorul trebuie informat corect, nu tracasat, eliminand multele si desele telefoane sau vizite la domiciliu de multe ori agresive. Bineinteles, creantele respective trebesc recuperate, dar nu intr-un mod atat de agresiv, cu amenintari sau cu intimidari", a conchis seful ANPC.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#anpc, #dobanzi banci, #recuperare restante , #stiri economice