AVAS a primit 53 de scrisori pentru privatizarea Antibiotice Iasi

Luni, 28 Ianuarie 2008, ora 11:47
715 citiri
AVAS a primit 53 de scrisori pentru privatizarea Antibiotice Iasi

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit, pana in prezent, 53 de scrisori de intentie de la investitorii interesati de preluarea pachetului de 53,0173% din actiunile producatorului de medicamente Antibiotice Iasi, se arata intr-un comunicat trimis luni, informeaza NewsIn.

"Numarul mare de scrisori de intentie, mesajele pe care le primim zilnic de la ambasadorii nostri, toate acestea ne arata ca investitorii sunt interesati de Antibiotice. AVAS este hotarata sa desfasoare privatizarea in mod transparent si cu respectarea celor mai bune practici la nivel international si sunt convins ca rezultatul va fi foarte bun", a declarat presedintele Autoritatii, Teodor Atanasiu.

Potrivit lui Atanasiu, cele mai multe scrisori de intentie au venit din Romania-17, Marea Britanie-8, India-5 si Germania-3, urmate de Elvetia, Austria, Grecia si Canada, cu cate doua scrisori de intentie. Cipru, Ungaria, Insulele Cayman, Turcia, Italia, Portugalia, Coreea de Sud, Cehia, Statele Unite, Israel, Islanda si Lituania au trimis cate o singura scrisoare de intentie catre AVAS.

Odata cu publicarea anuntului de privatizare, in data de 24 decembrie 2007, privatizarea Antibiotice a intrat in linie dreapta. AVAS a pus in vanzare pachetul de 53,0173% din actiuni detinut de stat la Antibiotice la un pret de pornire al licitatiei cu strigare de 2 RON/actiune-aproximativ 130 milioane de euro. Pretul este stabilit in urma unei evaluari complexe.

Criteriile de participare la licitatia pe care trebuie sa le indeplineasca potentialii cumparatori sunt sa depuna la sediul AVAS documentele de participare stabilite prin dosarul de prezentare, cel mai tarziu cu o zi lucratoare inainte de data fixata pentru inceperea licitatiei.

Licitatia va avea loc la data de 18 martie 2008 ora 12:00, la sediul AVAS din str. Cpt. Av. Alexandru Serbanescu, nr. 50, Sector 1.

"Situatia financiara Antibiotice este solida, cu un profit net pentru 2006 de circa 24 milioane de lei, in timp ce la 30 septembrie 2007 acesta se ridica la peste 28 milioane lei. Aceste sume au fost realizate in conditiile unor ample programe investitionale in domeniul cercetarii si dezvoltarii", se arata in comunicatul AVAS.

Antibiotice Iasi este una dintre cele mai importante societati din industria farmaceutica romaneasca si ultima companie din domeniu detinuta de catre statul roman.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#AVAS, #Antibiotice Iasi, #privatizare , #stiri economice