Bancile au doua solutii: reiau creditarea sau se inchid

Vineri, 14 Noiembrie 2008, ora 12:15
3726 citiri
Bancile au doua solutii: reiau creditarea sau se inchid

In perioada urmatoare bancile au doua solutii. Ori reiau activitatile de creditare ori disponibilizeaza toti angajatii si se vor inchide, a declarat Dragos Cabat, consultant financiar in cadrul firmei Financial View.

"Desi la televizor ni se spune ca bancile nu au probleme, acestea nu mai dau credite persoanelor fizice, firmelor si mai ales clientilor noi. Eu umblu cu cativa clienti sa imprumute bani din banca, dar mereu ni se spune ca ne-ar da dar nu in acest moment", a mai adaugat Cabat in cadrul unui seminar pe tema finantarii firmelor nou infiintate.

Acesta a mai explicat ca in perioada actuala de criza economica si financiara se pot porni afaceri care sa fie de succes dar cu o singura conditie majora. Sa fie sustinute cu fonduri proprii.

"Exista industrii care merg foarte bine cand cifrele economice sunt negative si altele care merg bine cand cifrele sunt sus. Companiile de nisa si pietele vor fi mai putin afectate de schimbarile cifrelor economice. Firmele mici pot avea succes si in industrii care merg prost in recesiune deoarece nu se bazeaza pe cote mari de piata", a mai adaugat Cabat.

Cu putin timp in urma Guvernul de la Paris ameninta bancile si conducatorii acestora cu nationalizarea si respectiv concedierea in cazul in care nu vor colabora pentru stabilizarea economiei, scrie The Telegraph.

Premierul francez Francois Fillon a acuzat bancile ca ingheata capitalul in trezorerii si nu mai acorda credite pentru a ajuta mediul de afaceri.

Intr-un interviu televizat, Fillon a declarat ca guvernul ar putea lua o decizie pentru retragerea creditelor guvernamentale acordate institutiilor financiare iar acestea ar putea avea probleme destul de mari.

Programul de salvare a sistemului financiar pe care l-a lansat Franta luna trecuta prevedea un ajutor din partea statului de zece miliarde de euro pentru bancile cu probleme in schimbul majorarii volumului de creditare catre persoane fizice si juridice cu pana la 4% .

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#criza financiara, #creditare iresponsabila, #banci, #criza economica, #banci nationalizate, #credite , #stiri economice
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
La cîte reclamaţii s-au adunat la BANCPOST cred că va fi prima care va închide e şi explicabil managerul GREC s-a compotat ca un COSAR a atacat LEUL pe drumurile EUROPENE şi a pierdut!