Bancile vind autoturisme, statul vinde terenuri si masini de cusut

Luni, 20 Iulie 2009, ora 14:01
3978 citiri
Bancile vind autoturisme, statul vinde terenuri si masini de cusut

Vremurile de criza pe care le traversam se reflecta si in numarul tot mai mare al bunurilor pe care bancile, dar si statul le executa pentru a-si recupera datriile de la rauplatnici.

Daca in cazul bancilor comerciale, cele mai multe bunuri scoase la vanzare in urma executarilor silite sunt reprezentate de automobile, Ministerul Finantelor scoate la vanzare o gama mult mai larga de produse, informeaza Evenimentul Zilei.

Cei interesati pot cumpara de la directiile generale judetene ale Administratiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) de la articole de imbracaminte si incaltaminte, pana la bunuri de uz caznic sau chiar pietre pretioase.

Bunurile pe care le executa ANAF pot fi achizitionate prin licitatie publica, ceea ce presupune mai multa birocratie, dar si sansa de a cumpara la preturi cu pana la 50% mai mici decat valoarea la care a fost evaluat bunul respectiv.

Astfel, potrivit Ministerului Finantelor Publice, pana la sfarsitul lunii, numai in judetul Arges, vor fi organizate licitatii pentru bunuri apartinand a aproximativ 20 de societati comerciale. Printre acestea se afla o masina de cantuit, care este scoasa la vanzare cu un pret de 24.000 de lei, o autobasculanta la 10.351 de lei, masini de cusut si alte utilaje de croitorie, cu un pret total de 16.330 de lei, dar si un apartament cu patru camere situate in Pitesti, care poate fi cumparat cu 241.000 de lei.

In Capitala, ANAF va organiza pana la sfarsitul lunii curente o licitatie pentru o cladire cu o suprafata de peste 1.900 de mp, compusa din parter si etaj, si terenul aferent in suprafata de 1.300 de mp.

Imobile pot fi achizitioante si in judetul Brasov, unde Fiscul incearca sa valorifice o constructie cu destinatia de birouri in suprafata de 133 mp si terenul aferent. Pentru constructia amplasata in localitatea Cristian ANAF a stabilit un pret de pornire putin peste 156.000 lei.

La randul lor, bancile scot la vanzare atat locuinte cat si autoturisme, dar pretul acestora nu este insa facut public, acesta fiind prezentat numai in urma intalnirii cu un consultant bancar.

Noi complicații în sistemul RO e-Transport: ”Stați să vedeți când încep amenzile și procesele”
Noi complicații în sistemul RO e-Transport: ”Stați să vedeți când încep amenzile și procesele”
Autoritatea Națională de Administrare Fiscală a anunțat că vrea extinderea listei de bunuri cu risc fiscal ridicat monitorizate prin sistemul RO e-Transport și a publicat miercuri, 17...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#executare silita, #valorificare bunuri, #banci, #ANAF, #licitatii , #stiri economice