Biroul de Credit si-a sporit numarul de rapoarte de credit eliberate cu 28%

Joi, 27 Martie 2008, ora 17:15
1175 citiri
Biroul de Credit si-a sporit numarul de rapoarte de credit eliberate cu 28%

Numarul rapoartelor de credit eliberate de Biroul de Credit a crescut anul trecut cu 28%, de la 5,3 milioane in 2006 pana la peste 6,7 milioane, ca urmare a avansului creditelor acordate populatiei si integrarii in sistem a unor noi participanti, a anuntat joi Biroul, informeaza NewsIn.

In prezent, Sistemul Biroului de Credit cuprinde 28 de banci (cu o cota de piata pe segmentul de retail de 98,5%) si 10 institutii financiare nebancare (IFN).

In 2007, faza a II-a de dezvoltare a Sistemului Biroului de Credit s-a consolidat si, in consecinta, baza de date a ajuns sa contina informatii - de natura pozitiva si negativa - despre la 4,6 milioane persoane fizice, care detin aproximativ 8 milioane de conturi.

Strategia pe urmatorii trei ani a Biroului presupune implementarea scoring-ului (faza a treia) Biroului de Credit, analiza extinderii ariei de acoperire prin prelucrarea informatiei despre persoanele fizice autorizate si IMM-uri, schimbul transfrontalier de date si elaborarea codului de conduita.

In prezent, 21 de banci - cu o cota de piata pe retail de 83,4% - si sase IFN-uri transmit si primesc date pozitive de la Biroul de Credit.

In cadrul adunarii generale a actionarilor Biroului de Creditre din 11 martie au fost reinnoite mandatele de administrator pentru Elena Petculescu, Radu Gratian Ghetea si Rasvan Radu, iar lui Vladimir Kalinov i-a fost incredintat un prim mandat, in timp ce Ilie Mihai a fost reales in functia de presedinte al consiliului de administratie al societatii.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#birou de credit, #strategie, #a sporit numarul, #de rapoarte, #credite , #stiri economice