Boc a aratat, la ONU, ca Romania sustine Coridorul energetic sudic

Sambata, 25 Septembrie 2010, ora 00:11
1118 citiri
Boc a aratat, la ONU, ca Romania sustine Coridorul energetic sudic
Foto: yahoo.com

Premierul Emil Boc a avut vineri, in cadrul vizitei pe care o efectueaza in Statele Unite, o intrevedere cu Emisarul Special al SUA pentru Eurasia si problematica securitatii energetice, Richard Morningstar, prilej cu care a transmis ca Romania sustine dezvoltarea Coridorului energetic sudic.

"Seful Executivului a exprimat aprecierea pentru procesul permanent de consultare cu SUA pe probleme de energie si a reafirmat sprijinul Romaniei pentru dezvoltarea Coridorului energetic sudic (Southern Energy Corridor) care va conecta piata europeana la rezervele din regiunea Marii Caspice si Orientului Mijlociu. Proiectul Nabucco este prioritar pentru partea romana in cadrul acestui coridor", se afirma intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

"Dorim sa ne asumam un rol activ, la nivelul tarilor central si est-europene, in promovarea unei abordari integrate a proiectelor europene si a politicii UE privind siguranta energetica", a mai spus premierul Emil Boc.

Primul-ministru a aratat, de asemenea, contributia importanta pe care proiectul AGRI o poate avea la dezvoltarea Coridorului energetic sudic si la securitatea energetica europeana, asigurand cea mai scurta ruta intre gazul din regiunea caspica si pietele europene.

In acest context, seful Executivului a exprimat aprecierea si sprijinul Romaniei pentru eforturile americane vizand extinderea cooperarii cu tarile din zona Marii Caspice si stimularea interesului acestora pentru piata europeana.

In 2009, UE a lansat un plan ambitios de consolidare a securitatii energetice. In cadrul acestei strategii, coridorul sudic joaca un rol important, reprezentand o initiativa majora in domeniul infrastructurii energetice care contribuie la diversificarea surselor energetice si a rutelor de aprovizionare a UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Emil Boc ONU, #Romania Nabucco, #Romania Coridor sudic , #stiri economice