Boc: Redresarea somajului va mai dura

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 11:31
1046 citiri
Boc: Redresarea somajului va mai dura

Premierul interimar Emil Boc a atras atentia ca o revenire economica deplina va necesita mult timp si munca si a avertizat ca odata ce cresterea va reveni, ar putea sa mai dureze pana cand somajul se va redresa.

Prim-ministrul roman a facut afirmatia in deschiderea summitului Initiativei Central Europene (ICE), unde si-a axat discursul introductiv mai ales pe tema schimbarilor profunde care au avut loc in 2009 in intreaga regiune ICE, mai ales din punctul de vedere al profundei crize financiare.

"Criza economica afecteaza in egala masura tarile avansate si cele in curs de dezvoltare. Criza a dezvaluit reteaua complexa si profunda de legaturi care exista in economie. Chiar daca o revenire economica deplina va mai necesita o buna parte de timp si de munca, exista deja semne de intoarcere la normalitate", a evidentiat Emil Boc.

"Motorul de crestere pare sa se reporneasca, avand in vedere prognozele de revenire partiala pentru prima jumatate a anului 2010. Chiar daca cresterea va reveni insa, ar putea sa dureze pana cand rata de angajare se va redresa", a continuat premierul.

Totodata, Boc a atras atentia asupra importantei investitiilor. "Investitiile reprezinta cu siguranta cea mai importanta masura pentru mentinerea si crearea unor noi locuri de munca. Mai mult, investitiile reprezinta sansa ca societatile noastre sa se dezvolte si sa se modernizeze", a punctat acesta.

Emil Boc a vorbit si despre securitatea energetica, un obiectiv de o importanta majora pentru tarile ICE.

"Romania este interesata de toate dimensiunile avute in vedere pentru consolidarea securitatii energetice: diversificarea rutelor si a surselor, consolidarea pietei interne a UE pentru energie si gaz si reducerea consumului prin energie regenerabila. Obiectivul nostru este sa asiguram securitatea energetica ca baza pentru o dezvoltare economica pe termen lung", a spus premierul roman.

In plus, premierul a atras atentia asupra semnificatiei pe care noua strategie la Dunare o are pentru tara noastra. "Romania este una dintre initiatorii Strategiei europene la Dunare, impreuna cu Austria. Promovarea acestei strategii la nivelul UE demonstreaza capacitatea noastra ca membru responsabil al UE de a contribui efectiv la dezvoltarea Uniunii", a declarat Boc.

Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Pe unele tarabe din piețe se vând acum și cireșe, iar un kilogram se vinde cu 150 de lei. Fructele sunt aduse din Turcia și Grecia, iar comercianții spun că, de fapt, prețul de...
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
#somaj Romania, #somaj redresare economica, #someri Romania , #stiri economice
Comentarii
Poza patriot
patriot
rank 1
Basescu crede ca asta va fi in 15-20 de ani ! Iata tara lui basescu voda dupa 5 ani. Vreti mai mult? Minciuni?