Brown: FMI are nevoie de sute de miliarde de dolari pentru tarile vulnerabile la criza

Duminica, 02 Noiembrie 2008, ora 10:26
1190 citiri
Brown: FMI are nevoie de sute de miliarde de dolari pentru tarile vulnerabile la criza

Fondul Monetar International (FMI) are nevoie de sute de miliarde de dolari pentru a apara economiile aflate in dificultate din cauza crizei financiare, a declarat duminica premierul britanic Gordon Brown, in cursul unui turneu in Golf.

In conditiile in care multe tari dezvoltate se confrunta cu olipsa de lichiditati, premierul Brown le-a cerut tarilor cu resurse financiare importante, cum este cazul Chinei sau tarilor din Golf, sa contribuie la un noi sistem al Fondului Monetar International, care are ca scop sa mentina economiile vulnerabile functionale.

"Daca vrem sa impiedicam raspandirea crizei financiare, avem nevoie de o politica de asigurare globala mai bun, pentru a ajuta economiile vulnerabile", a explicat el, citat de AFP. "Din acest motiv am cerut mai multe resurse pentru FMI - sute de miliarde de dolari, pe langa cei 250 de miliarde de care dispune deja - pentru a le imprumuta tarilor care prezinta risc de colaps", a adaugat el.

Brown este in primplanul raspunsului global la criza creditului, ceea ce a ajutat Partidul Laburist sa creasca in sondaje, inainte de alegerile din mai 2010.

"Tarile producatoare de petrol, care au generat peste o mie de miliarde de dolari din scumpirea preturilor la petrol in ultimii ani pot contribui", a spus Brown. "Acest lucru poate parea indepartat de grijile de zi cu zi ale familiilor britanice, dar are ca scop stabilizarea economiei mondiale, pentru a putea pune bazele pentru refacerea economica", a subliniat premierul britanice.

Brown conduce o delegatie din care fac parte mai multi oameni de afaceri si ministri in statele din Golf, in weekend, pentru a incuraja aceste state bogate sa faca mai multe investitii si sa ajute la stabilizarea preturilor la petrol, foarte volatile.

"Statele din Golf reprezinta o sursa importanta de investitii in Marea Britanie", a spus Brown. "Atat timp cat respecta regulile noastre si opereaza comercial, fondurile suvernae sun binevenite in Marea Britanie", a dat asigurari Brown.

Duminica sunt asteptate detalii despre investitiile statelor din Golf in energie reinnoibila. "Petrolul si gazul din Golf au asigurat finante importante pentru regiune, dar acum vor fi folosite si pentru a da un suflu nou revolutiei energetice nepoluante in Marea Britanie", a subliniat Miliband. "Statele din Golf recunosc faptul ca si Marea Britanie are bunuri naturale, cavantul, care le ofera oportunitati de investitii", a adaugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#Gordon Brown, #fmi, #sute, #miliarde, #tari, #afectate, #criza, #economica , #stiri economice