Bucurestiul, cel mai atractiv oras din Europa de Est pentru investitori

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 22:17
3172 citiri
Bucurestiul, cel mai atractiv oras din Europa de Est pentru investitori

Bucuresti ocupa primul loc intr-un clasament al celor mai atractive orase din Europa de Est pentru investitori, realizat de fDi Magazine, intitulat "Orase si regiuni europene ale viitorului - 2010/2011".

Porivit studiului, capitala Romaniei este urmata de Varsovia, Budapesta, Praga, Bratislava, Cracovia, Kiev, Pilsen, Brno si Wroclaw.

Bucurestiul conduce in topul in functie de eficienta costurilor pentru investitori, dar domina si clasamentul oraselor mici in functie de eficienta costurilor. Astfel, dintre orasele romanesti, in top se afla Brasov, Iasi si Timisoara (pe primele trei locuri), urmate de Constanta (pe locul cinci).

Punctajul maxim a fost obtinut de capitala Romaniei si la capitolul investitii straine in megaproiecte. In privinta gradului de deschidere fata de investitori, Bucurestiul s-a clasat pe locul trei, fiind devansat de Moscova si Sankt Petersburg.

De asemenea, in topul general, Top 25 al celor mai atractive orase europene, fDi Magazine a clasat Bucurestiul pe locul 18, clasamentul fiind consdus de Londra, Paris, Moscova, Stockholm si Barcelona.

Dintre orasele est-europene, in Top 25 se mai afla doar Varsovia, pe locul 22, respectiv Budapesta, pe 25.

TOP 25 ORASE EUROPENE

1. Londra

2. Paris

3. Moscova

4. Stockholm

5. Barcelona

6. Dublin

7. Viena

8. Frankfurt

9. Bruxelles

10. Edinburg

11. Madrid

12. Amsterdam

13. Copenhaga

14. Hamburg

15. Zurich

16. Berlin

17. Munchen

18. Bucuresti

19. Oslo

20. Eindhoven

21. Cambridge

22. Varsovia

23. Helsinki

24. Manchester

25. Budapesta

Publicatia britanica a analizat 223 de orase. Criteriile luate in calcul au fost: potentialul economic, resursele umane, eficienta costurilor pentru investitori, calitatea vietii, infrastructura, deschiderea fata de mediul de afaceri si strategia de atragere a investitiilor straine directe.

In ceea ce priveste studiul pe regiuni, in ce priveste atractivitatea pentru investitori, Bucuresti-Ilfov s-a clasat pe ultima pozitie dintre 25 de zone analizate, insa a fost considerata cea mai interesanta din Europa de Est pentru investitori, fiind urmata de Praga, Kozep-Magyarorszag (Ungaria) si Masovia (Polonia).

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Bucuresti cel mai atractiv, #Bucuresti top fDi Magazine, #Bucuresti atractivitate investitori straini , #stiri economice
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Aiurea. Britanicii au multe investitii de vanzare pe aici si vor sa-si scoata banii. Independenta lui 'peshte'... ca si la firmele de rating din vremea crizei... Bancile erau ciuruite si ratingul spunea ca-s prospere...