Bugetul a fost aprobat de comisiile reunite de buget-finante (Video)

Sambata, 14 Februarie 2009, ora 14:29
1616 citiri
Bugetul a fost aprobat de comisiile reunite de buget-finante (Video)

Bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale a fost adoptat de comisiile reunite de buget-finante din Parlament.

Luni, comisiile se vor intruni din nou pentru a verifica daca redistribuirea unor sume de la un minister la altul aprobate prin amendamente se potrivesc cu calculele initiale ale Guvernului.

Votul final a fost precedat de o pauza de consultari, la care au participat conducerile celor doua comisii pentru a identifica resurse suplimentare pentru bugetul educatiei.

Doar cei sapte reprezentanti ai Opozitiei (PNL si UDMR) au votat impotriva.

Bugetul pentru cercetare a fost suplimentat

Cele doua proiecte au fost adoptate in forma in care le-a prezentat Guvernul, cu o mica modificare. La ministerul Educatiei s-a aprobat o suplimentare a bugetului cu 620.000 miliane lei pentru partea de cercetare.

Din aceasta suma, 300 milioane lei vor proveni de la bugetul de stat, iar 320 milioane lei din credite angajate de stat.

"Bugetul Cercetarii va fi in acest an de 1,776 miliarde lei, dupa ce la cei 1,136 miliarde lei primiti initial in proiectul de buget s-au adaugat 20 milioane lei din bugetul Camerei si al Senatului si alti 620 milioane lei din bugetul de stat, precum si credite ce urmeaza a fi angajate in acest an", a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, citata de NewsIn.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#aprobare buget 2009, #buget 2009 comisii , #stiri economice