Bursele europene inchid pe rosu

Vineri, 27 Martie 2009, ora 21:42
674 citiri
Bursele europene inchid pe rosu
Foto: nimg.sulekha.com

Bursele europene au inchis sedinta de vineri in scadere, punand capat tendintei de crestere din ultimele sase sedinte, in contextul in care atat investitorii din Statele Unite, cat si cei din Europa si-au marcat profiturile.

Indicele FTSEurofirst 300, al principalelor actiuni europene, a inchis sedinta la un nivel de 737,22 puncte, in scadere cu 1,1%, relateaza Reuters.

Indicele a avansat cu 2,7% in aceasta saptamana si se situeaza cu 15% peste minimul istoric atins pe 9 martie.

Indicele bancar DJ Eurostox Banking a avansat cu 47% fata de nivelul din 9 martie.

"Ma astept ca piata sa stagneze dupa cresterea puternica a titlurilor financiare. E nevoie ca alte sectoare sa preia conducerea. Luam un timp de respiro, inainte de summitul G20 de saptamana viitoare, iar apoi va urma perioada rezultatelor financiare din primul trimestru", a declarat Gerhard Schwarz, seful departamentului de strategie bursiera din cadrul UniCredit.

Titlurile bancii elvetiene UBS, cel mai mare grup de gestionare a averilor din lume din punct de vedere al activelor, s-au depreciat cu 7,3%, pe seama zvonurilor privind avertizarile de profit si posibile deprecieri in primul trimestru.

Majoritatea bancilor au avut o evolutie negativa. Titlurile BNP Paribas, Banco Santander, Credit Suisse si Societe Generale au pierdut intre 1,1 si 7% din valoare.

Cu toate acestea, actiunile Barclays s-au apreciat cu 24%, dupa ce a anuntat ca nu are nevoie de inca o majorare de capital, in urma rezultatelor unui stress test detaliat, derulat de autoritatile britanice de reglementare financiara.

Bursa din Paris a inchis sedinta de vineri pe rosu, indicele CAC 40 pierzand 1,78%, la 2.840,62 puncte. Indicele Dax, al bursei din Frankfurt, a inchis, de asemenea, in scadere, cu 1,31%, la 4.203,55 puncte.

Bursa din Londra a inchis sedinta de vineri in scadere, indicele Footsie-100 coborand cu 0,67%, la 3.898,85 puncte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#burse europene scadere, #indici bursieri , #stiri economice