BVB lucreaza la dezvoltarea tranzactionarii prin Internet

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 20:38
824 citiri
BVB lucreaza la dezvoltarea tranzactionarii prin Internet

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca in urmatoarele trei luni va implementa sistemul ARENA-XT (Arena eXTended), platforma tehnologica destinata participantilor la sistemele administrate de BVB, care ofera investitorilor solutii de tranzactionare online pentru pietele spot si derivate.

"Proiectul ARENA - XT ofera o solutie de baza prin care urmarim sa ne asiguram ca oricare intermediar are la indemana o posibilitate de a oferi clientilor proprii acces in timp real pentru tranzactionarea pe pietele administrate de BVB. De asemenea, proiectul de serviciu de platforma oferit de BVB are in vedere si inzestrarea intermediarilor cu solutii tehnico-operationale la un standard ridicat, facilitand astfel adaptarea cu usurinta a pietei la practicile internationale in materie. Consider ca proiectul, care este in linie cu strategia BVB in ceea ce priveste imbunatatirea lichiditatii prin cresterea gradului de accesibilitate al pietei va fi un succes datorita experientei dovedita a executivului BVB in materie de tehnologie si operatiuni si apreciez ca rezultatele in piata nu se vor lasa asteptate", a declarat presedintele BVB, Stere Farmache.

Platforma proiectata de specialistii BVB continua procesul de dezvoltare a sistemului de tranzactionare in ceea ce priveste accesibilitatea, dupa lansarea in productie a componentelor ARENA GateWay si ARENA FixEngine.

"Prin acest proiect, BVB ofera o solutie tehnologica completa, a carei aplicabilitate nu se limiteaza numai la tranzactionarea online din internet pentru clientii participantilor la piata, ci se extinde si la modele de risk management, position keeping si order management system, furnizand astfel intreaga infrastructura de tranzactionare pentru activitatea de brokeraj. Sistemul, in varianta sa completa, se adreseaza si agentilor de bursa, permitand o mai buna structurare a activitatii de tranzactionare si un mai bun management al riscului, util mai ales societatilor de brokeraj care opereaza prin sucursale si agentii", se arata intr-un comunicat emis luni de BVB.

Totodata, BVB urmareste prin acest proiect, in primul rand, sa dezvolte tranzactionarea prin internet la bursa, in prezent numai 25-30% din numarul tranzactiilor la BVB executandu-se prin platforme online, mult sub media europeana. Obiectivul acestui proiect pentru o perioada de un an este obtinerea unei cresteri cu peste 50% a numarului de tranzactii prin internet.

In plus, accesul direct al investitorilor este de natura sa creasca atractivitatea bursei prin oportunitatile de urmarire si optimizare a operatiunilor in piata oferite de noua platforma, se mai arata in comunicat.

Bursa de la București deschide puternic marți. Fondul Proprietatea, printre cele mai mari creșteri
Bursa de la București deschide puternic marți. Fondul Proprietatea, printre cele mai mari creșteri
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere pe toţi indicii şedinţa de marţi, iar rulajul se cifra la 6,74 milioane de lei (1,35 milioane de euro) după 30 de minute de la debutul...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#implementare sistem ARENA XT, #tranzactionari internet, #BVB , #stiri economice