Cati bani castiga nevestele primarilor din Bucuresti

Sambata, 22 Martie 2008, ora 14:18
5352 citiri
Cati bani castiga nevestele primarilor din Bucuresti

Sotiile edililor Capitalei au venituri frumusele, chiar mult mai mari ca ale consortilor lor, au descoperit jurnalistii de la "Libertatea".

Sa incepem cu Miorita Videanu. Sotia primarului general are in administrare afacerea cu marmura a familiei asa incat are un venit de invidiat, dupa cum reiese din declaratia de avere pe anul 2006 a sotului. Ca presedinte in Consiliul de Administratie la Marmosim si ca director general la Titan Mar, ea castiga aproape 70.000 de lei/an.

La acestea se adauga peste 760.000 de lei/an din dividende de la Titan Mar si peste 6.500 de lei/an din cedare de folosinta bunuri, ceea ce inseamna un venit cumulat de peste 840.000 de lei/an, adica 70.000 de lei pe luna, spre deosebire de sotul ei care castiga doar 6.250 de lei lunar.

Economista Eugenia Carmen Negoita, sotia primarului de la sectorul 3, castiga bine pentru ca este vicepresedinte al Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM).

In 2007, Carmen Negoita a avut un salariu de peste 250.000 de lei de la CNVM. Pe langa acesti bani a mai dobandit 47.000 de lei din inchirierea unui apartament din Capitala.

Toate acestea arata ca sotia edilului a adus anul trecut peste 300.000 de lei in casa, adica 25.000 de lei/luna, spre deosebire de Liviu Negoita, care face doar 5.500 de lei lunar.

Adriana Petrescu, logodnica primarului sectorului 4, este stomatolog. Ea si-a deschis un cabinet stomatologic particular, din care castiga anual circa 120.000 lei, adica 10.000 lei/luna, aproape dublu fata de iubitul ei, Adrian Inimaroiu, care ia lunar 5.000 de lei.

Sotia primarului de la sectorul 1, Alexandra Chiliman-Juvara, e de profesie arhitect peisagist si lucreaza la Institutul Carpati Bucuresti. Pe langa salariu, Alexandra Chiliman mai primeste o pensie si are venituri si din activitati independente. Ea a castigat anul trecut aproape 34.000 de lei, adica circa 2.800 de lei pe luna. Sotul ei, edilul sectorului 1, Andrei Chiliman, castiga lunar, 5.300 de lei.

Singura sotie de primar care nu a vrut sa spuna cat castiga este Aureliana Poteras.

Aceasta isi pastreaza anonimatul in declaratia de avere a primarului, unde nu exista nicio informatie despre afacerile pe care le are.

"Libertatea" a aflat insa ca doamna Poteras este asociata la sase firme din domenii diverse, precum prelucrarea carnii, a deseurilor nemetalice si alimentare si constructii.

Exista si sotii de primari care nu ar putea sa traiasca pe cont propriu. Charlotte Vanghelie e casnica si nu duce grija zilei de maine gratie venitului sotului. Vanghelie castiga anual peste 43.500 de lei si are o avere deloc de neglijat.

Veronica Ontanu, sotia primarului de la sectorul 2, nu are nici ea un venit substantial. Ea castiga aproape 600 de lei lunar, ca salariata la Cooperativa de Arta si Precizie. Ontanu in schimb are un salariu de aproape 5.000 de lei lunar.

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Videanu, #primari, #neveste, #salarii, #venit, #bani , #stiri economice