Ce afaceri merita incercate in 2010?

Vineri, 01 Ianuarie 2010, ora 08:06
3748 citiri
Ce afaceri merita incercate in 2010?

Energia verde, produsele de ingrijire pentru persoanele varstnice, magazinele de discounturi, educatia si animalele de companie reprezinta doar cateva din domeniile care ar putea evolua foarte bine in 2010, potrivit analistilor de la Entrepreneur.

Estimarile privind sectorul energiei alternative au la baza cresterea investitiilor in tehnologiile verzi care au ajuns sa le depaseasca pe cele in IT sau biotehnologie.

Produsele si serviciile pentru persoanele de varsta a treia reprezinta o buna oportunitate de afaceri, cel putin in Statele Unite, unde ponderea varstinicilor este de asteptat sa ajunga in urmatoarele doua decenii la o cincime din totalul populatiei, scrie Entrepreneur.com.

Pentru ca sunt vremuri de criza, magazinele de discount si micile afaceri locale se vor afla pe un trend favorabil. Potrivit analistilor, pe fondul scaderii consumului, cel mai mult de pierdut comerciantii care practica preturi mari, in timp ce marii castigatori sunt retailerii ieftini, ocoliti de multi pana in prezent.

"Externalizarea" serviciilor parentale se va afla de asemnea pe un trend ascendent in noul an, mai cu seama ca tot mai multi parinti sunt dispusi sa plateasca pe cineva pentru a avea grija de copiii lor, sa-i ajute la teme sau sa-i ajute sa deprinda diferite aptitudini sportive.

Nu sunt de neglijat nici afacerile din domeniul animalelor de companie. Potrivit statisticilor, tot mai multi oameni prefera compania unui animal, fiind dispusi sa cheltuiasca sume importante pentru intretinerea lor.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#trenduri 2010, #energie verde, #externalizare atributii parentale, #produse pentru varstnici, #educatie, #magazine discount , #stiri economice