Cea mai mare centrala electrica din lume va fi in Rusia

Joi, 17 Iulie 2008, ora 17:47
3785 citiri
Cea mai mare centrala electrica din lume va fi in Rusia

Compania energetica germana E.ON a inceput constructia a doua turbine de 400 megawati la o centrala electrica din Rusia, care va deveni, la terminarea constructiei, cea mai mare din lume.

Constructia face parte dintr-un program de investitii de 76 miliarde ruble (3,29 miliarde dolari) pe care E.ON vrea sa le faca pana la sfarsitul lui 2011 la compania pe care a cumparat-o in Rusia, OGK-4, informeaza Newsin.

Constructia celor doua turbine va costa 19 miliarde ruble (821,8 milioane dolari) si este facuta de compania General Electric, in parteneriat cu firma turceasca de inginerie Gama.

Dupa terminarea proiectului, capacitatea totala a centralei electrice Surgut Nr.2 va fi de 5,6 gigawati, au spus reprezentantii OGK-4.

Centrala este amplasata in regiunea Kanti-Mansiisk, bogata in petrol, iar in Surgut se afla sediul Surgutneftegas, a patra companie petroliera din Rusia.

Firmele de productie si distributie a energiei electrice din Rusia vor sa investeasca in infrastructura 100 miliarde dolari in urmatorii ani, o parte importanta din cadrul unui plan de investitii de 1.000 miliarde dolari in proiecte de infrastructura, in urmatorii zece ani.

Cei mai mari concurenti ai E.ON din Rusia, Integrated Energy Systems, vehiculul de investitii al miliardarului Victor Vekselberg si cea mai mare companie de gaze naturale din lume, Gazprom, au anuntat ca vor sa isi consolideze activitatea de productie de electricitate, de distributie si reteaua de unitati de vanzare.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#centrala electrica, #Rusia, #energie electrica, #constructie, #turbine , #stiri economice