Cele mai ieftine locuri de concediu din Europa

Luni, 26 Mai 2008, ora 13:10
5527 citiri
Cele mai ieftine locuri de concediu din Europa

In fruntea topului celor mai ieftine destinatii turistice din Europa se afla Polonia si Grecia, iar la polul opus se afla Franta. ADAC (Automobil Clubul German) a realizat un studiu care a vizat compararea a 50 de destinatii turistice preferate din Europa, fiind estimate cu aceasta ocazie preturile in aproximativ cinci locatii, in fiecare din cele zece tari testate, anunta Finaciarul, citand ziarul german Hamburger Abendzeitung.

Pentru a putea realiza comparatia, expertii au cumparat 48 de produse, de la cupe de inghetata si pana la costume de baie si sezlonguri de strand, in medie fiind cheltuiti 323 de euro pentru aceste marfuri.

Rezultatele au aratat ca Franta este cea mai scumpa destinatie de concediu, aici fiind cheltuita suma de 402 de euro, in timp ce in Polonia au trebuit scosi din buzunar doar 261 de euro. Statiunea turistica Ustka, de pe coasta poloneza a Marii Baltice, este cea mai ieftina locatie turistica, cea mai scumpa fiind statiunea franceza Arcachon din golful Biscaya.

Alte rezultate pentru fiecare tara testata in parte, exprimate in procente din valoarea medie cheltuita de inspectorii ADAC (323 euro) sunt: Polonia (s-au cheltuit 81% din valoarea medie a cosului de cumparaturi), Grecia (87%), Portugalia (91%), Spania (92%), Turcia (93%), Germania (96%). Peste valoarea medie s-a cheltuit in Croatia (105%), Italia (112%), Danemarca (117%) si Franta (125%).

Si in ceea ce priveste locurile de camping exista mari diferente de pret in Europa. Cel mai scump loc la camping este pentru turistii care vor sa mearga in Italia, unde se cheltuie in medie 41 de euro pe noapte. In Sardinia si pe insula Elba este nevoie chiar de sume de peste 50 de euro pe noapte.

In Polonia in schimb se platesc doar 21,90 euro pe noapte.

Operatorii campingurilor au majorat preturile lor pentru sezonul 2008 cu 5% in Austria, in Elvetia cu 4%, iar in Germania cu 1%. In Germania, operatorii de campinguri practica un pret mediu de circa 24,20 euro pe noapte.

Pe langa Polonia, doar Ungaria se mai situeaza printre tarile ieftine la acest capitol, cu 23 de euro pe noapte.

Peste media de pret europeana, de 30,50 euro pe noapte intr-un camping, se situeaza tari precum Spania (37,40 euro), Danemarca (35,70 euro), Croatia (33,40 euro) si Franta (32,30 euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Polonia, #Franta, #destinatii turistice, #ADAC, #camping , #stiri economice