Ziare.com

Centralele de apartament, in pericol din 2009

Miercuri, 05 Martie 2008, ora 07:43

   

Centralele de apartament, in pericol din 2009
Incepand cu anul viitor, asociatiile de proprietari vor trebui sa opteze pentru ce forma de incalzire doresc. Conform declaratiilor directorului executiv adjunct al Directiei utilitati publice a Primariei Municipiului Bucuresti, Dorel Geana, citat de Gardianul, din 2009 va intra in vigoare o lege care nu va mai permite existenta in acelasi bloc a sistemului de incalzire centralizata alaturi de centralele proprii de apartament.

"Blocurile care au preponderent centrale proprii de apartament probabil ca vor fi debransate de la sistemul public de incalzire, iar locatarii fara centrale, posibil sa fie nevoiti sa-si instaleze in apartamente astfel de sisteme", a mai declarat oficialul Directiei de utilitati publice. Acesta a mai precizat ca in toate tarile occidentale exista o astfel de reglementare si ca existenta a doua sisteme de incalzire in acelasi bloc provoaca deseori incurcaturi.

"Spre exemplu, la apartamentele racordate inca la sistemul centralizat de incalzire, chiar daca au repartitoare de energie termica si isi dozeaza cu grija consumul, facturile pentru caldura sunt mai mari. Aceasta pentru ca proprietarii de apartamente cu centrale proprii nu mai platesc cota ce le revine din costurile pentru incalzirea partilor comune ale imobilului. ANRSC ar trebui sa emita un ordin conform caruia un procent de 30-50% din valoarea facturii la caldura primita de un bloc sa fie impartita tuturor locatarilor, indiferent daca au centrala proprie sau incalzire centralizata", a mai declarat Dorel Geana.

Un alt motiv pentru facturile mari la caldura il reprezinta, conform autoritatilor, pierderile care apar pe traseul de tevi parcurs de agentul termic pana la asociatiile de locatari. Conform studiilor ANRSC, aceste pierderi au valori de 25%, cu 8-10% mai mult decat pierderile din alte tari ale Uniunii Europene.

"Modernizarea retelei de transmitere a agentului termic pentru diminuarea pierderilor, la nivel de tara presupune investitii enorme: peste trei miliarde de euro, dintre care Bucurestiul are probabil o cota de aproximativ 20%", a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare(ANPSC), Marius Leucutia. Acesta a mai precizat ca pierderile masive apar insa la consumator. Din cauza neexistentei unei izolatii termice a blocurilor, pierderile pot atinge 70%, iar costurile acestea apar pe factura de caldura a consumatorilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7418 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
16 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

EFORTURI PARALELE

In paralel cu diferitele incercari ale primariilor in solutionarea gravelor nefunctionalitati in sistemele de incalzire cu si fara repartitoare , cu si fara centrale de apartament se desfasoara activitastea de REDUCERE A PRETULUI GENERAL AL CALDURII CENTRALIZATE. Aceasta operatie o face Agentia Energetica a Capitalei pe un front desfasurat de actiuni contra formulei de tarifare a caldurii care azi este data de ANRE desi ANRE nu are competenta tehnica si legala in speta, contra ANRSC care nu a avizat O FORMULA UNICA PE TARA PRIN CARE SA SE FACA DISTRIBUTIA (REPARTIZAREA) caldurii intre apartamente si de aceia persista softuri diferite si defecte (vezi 33miloane facturate le Bv cu un soft care n-a sesizat aberatia tehnica) etc etc Dorinta colegului meu Geana este pertineta si salutara insa sansele ei de reusita in conditiile mecanismului legislativ de azi sunt minime. daca vom reusi sa reducem costul caldurii TOTUL VA DEVENI UN VIS URAT UITAT.
Tudor Popescu - directorul agentiei energetice Bucuresti
tel 0722218713

 

Fals!

Asta este o parere a unei gandiri comuniste, care spunea cam asa:"fiecaruia cat ii trebuie, de la fiecare cat poate", numai ca nu uitati, asta era doar pe hartie!ANRSC-ul a emis niste ordine, de exemplu cel cu nr.233/2004 modoficat de 255/2006, in care spune clar ca cei cu centrala termica de apartament platesc pentru incalzirea spatiilor comune (hol, casa scarii, casa liftului, uscator..)proportional cu cota parte indiviza.Nu, nu lipsa de reglementari este disputa ci doar "capra vecinului".Si pana acum se transporta caldura prin aceleasi metode si minune:atunci nu se pierdea!Mai curand ar exista preocupari pentru cresterea randamentului termic printr-o mai buna izolare a instalatiei de transport,sustinerea pentru termizolarea locuintelor, prin suportarea cheltuielilor conform prevederilor legale, adica dupa suprafata radiant termica si nu "tip comunist", dupa suprafata utila (reglementare existenta prin ordinele mai sus enumerate si altele ca Legea 230/2007, HG 1588/2007) pentru ca cel cu expunere la nord, cel de la parter sau de la ultimele etaje au instalatia de asa natura incat sa asigure acelasi confort termic peste tot in imobil.Intreb eu:oare cel de la casa sau acolo unde se incalzeste fiecare cu ce poate (multe localitati zise orase unde nu mai exista reteaua de incalzire centralizata)nu face focul cu cat are sau, cat ii place sa aiba de cald fara ca vecinul sa-i plateasca lemnul sau combustibilul, cu toate ca locuiesc in acelasi imobil.Nu poti obliga un om sa plateasca niste servicii de care nu beneficiaza.Trezitiva oameni buni, nu mai suntem in "epoca de aur" ca doar asa am vrut;ca nu a iesit cum am dorit este alceva. Rentabilizarea gigantilor de termocentrale nu asa trebuie sa se faca, nu sa li se plateasca toate preturile "negociate la combustibili"care de cele mai multe ori includ si comisioanele si care nu sunt mici.Nu este vina consumatorului ca din pretul ce include si intretinerea si repararea instalatiei de distributie, CET-rile fac altceva cu banii.Deci, dragi jurnalisti, eu zic ca este bine sa va informati inaite de a "bate campii", nu de alta dar mai puteti fi trasi la raspundere si voi!Macar pentru dezinformare, denigrare si instigare.

 

mai ioane, de ce sa platesc eu incalzirea spatiilor conume? crezi ca apartamentul meu nu radiaza caldura la vecini si pe scara? este o mare hotie si cei care sustin o hotie sunt....., ati ghicit, sunt HOTI!!!!! daca m-am debransat nu m-am debransat de nebun sau ca ma dadeau banii afara din casa, si pentru ca sistemul curului (pardon de expresie) nu imi oferea caldura, deci tot din cauza lor m-am debransat, ai tu imi spui sa platesc eu incalzirea spatiilor conune???? sa le plateasca cine locuieste in ele. cand plateam ca prostu la intretinere si caldura p*la atunci nu imi ziceau ca sunt pierderi, bla bla bla. dar tevile care sunt pe strazi, alea de stau cainii iarna sa se incalzeasca, cine le izoleaza?

legea trebuie explicata si impusa

Am scris aceste randuri cu alte ocazii...
Iata ca in fine cineva din guvern s-a gandit sa taie de la radacina solutiile "mixte" ce nu au eficienta.
Propietarii ce si-au dat acordul pentru ca ceilalti sa isi puna centrala de apartament nu au dece sa fie obligati sa-si puna si ei centrala... asa cum arat mai jos blocurile din Romania NU AU FOST CONCEPUTE PENTRU CENTRALA DE APARTAMENT. Deci toate centralele sunt ilegale la blocuri.

Legile trebuie schimbate si inasprite pana la siguranta maxima! Voi reveni si cu alte solutii. Insa, doar o organizatie care sa apere interesele consumatorilor de gaz casnici poate sa lupte legal pana la impunerea legilor care sa garanteze toate masurile de siguranta. Acumularile de gaz duc la explozii mortale, indiferent de provenienta ( buteli, conducta principala sau o centrala de apartament)!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Trebuie interzisa complet montarea in continuare de centrale "economice" proprii in blocuri de apartamente neprevazute cu spatii speciale cu suprafata vitrala mare. In majoritatea blocurilor in Romania nu sunt aceste conditii!

"Argumentele" vanzatorilor (toate neverificabile!), suna uluitor de exact cu publicitatea falsa facuta "bombelor".

Majoritatea "argumenteaza stiintific" dupa... ce "au auzit de la altii" sau "au vazut in prospect"! Apoi profesionalismul si intransigenta intalatorilor in Romania din pacate il cunoastem, de li s-a dus vestea pe glob de ordonati, corecti si priceputi instantaneu la toate!

Dar, deoarece acum suntem in Europa aceste miselii publicitare pot fi atacate in justitie. La fel comerciantii, instalatorii si verificatorii acestor bombe cu ceas!

Multimea "de protectii automatizate" se refera doar la presiunea gazului... nu la eventualitatea ca O SINGURA PLACA, CU UN SISTEM ELECTRONIC SI O ALIMENTARE O IA RAZNA cum se intampla atat de des, exact dupa ce ies din garantie.

Cand doar O piesa nu mai e buna sau UN singur contact rateaza... totul se duce de rapa.

Sistemele de siguranta trebuie sa fie INDEPENDENTE, alimentate cu surse fiabile SEPARATE, toate cu semnalizare INDEPENDENTA.

Acest lucru se numeste redundanta. Adica cand unul nu mai functioneaza se semnalizeaza avaria, DAR celelalte raman active si functionale!

Toti posesorii de asemenea bombe amorsate trebuie obligati prin lege sa-si monteze 3 detectoare INDEPENDENTE, alimentate cu surse fiabile SEPARATE, toate cu semnalizare INDEPENDENTA.

1. de gaz
2. de mono-oxid de carbon
3. de bi-oxid de carbon
4. eventual unul de fum la fiecare etaj


Toate aceste detectoare trebuie sa fie verificate anual de firme cu specialisti calificati serios ce raspund cu semnatura, nu de propietarii paraleli cu tehnica.

Montajul "bombelor" a fost facut in general, in incaperi inchise extrem de ermetic, cu nelipsitul termopan! Aerajul fiind zero si suprafata vitrala fiind mica, se mareste proportional pericolul de vatamare in caz de explozie, concentratia de gaz fiind mai mare.

 

2

Montajul trebuie aprobat doar in incaperi cu aerisiri permanente si suprafete vitralii mari de cel putin 5 metri patrati, nu un gemulet de camara! Astfel in caz de explozie geamurile vor crapa, nu organele interne ale locatarilor. Deci ele pot fi montate doar in balcoane deschise sau in cele neinchise cu termopan!

Debitul de gaz a fost suplimentat prin noi istalatii cu tevi groase cu debit mare montate alandala pe coridoare nefiind securizate. Coridoarele si casa scarii pe unde trec aceste conducte groase trebuie sa fie dotate la fel cu minimum 3 detectoare de gaz, din 3 in 3 etaje! Costul acestor detectoare trebuie suportat tot de posesorii centralelor de apartament nu de ceilalti co-propietari!

Pe un alt forum un tupeist a emanat: "daca vrei sa ma convingi ca te pricepi scrie-mi unde s-a produs vre-un accident, in Romania, cauzat unei centrale termice care a fost "montata corect" si cu verificarile tehnice la zi ?"

Pai tocmai aici e chichita avocateasca ce ii "scoate" de la plata pagubelor si pensiilor supravietuitorilor in viitoarele explozii... Deoarece majoritatea sunt vandute de firme acoperite de mari guvernanti snapani, montate de calificati peste noapte snapani si verificate din an in pasti... tot de alti snapani! Totul fiind "asigurat" de avocati...(puneti epitetele ce credeti ca se potrivesc).

In rest, totu-i perfect si in Romania tot mortu-i de vina...

In legatura cu "eterna eficienta a serpentinei de incalzire a apei"... pe toti mincinosii ii paste premiul Nobel pentru: "Procedeu original de incalzirea a apei de robinet fara depuneri"!

Cei ce mai au dubii, sa ia un litru de apa de robinet, sa-l incalzeasca cat mai brusc, sub 3 secunde ca in serpentina din "centrala cu eficienta nemuritoare"! Repetati de 100 de ori de ex intr-un ceainic! Ce s-a depus pe pe fundul vasului "nu exista" conform "academicienilor" priceputi ce vand aceste bombe in timp!

Ei bine, depunerile alea au o insusire nostima: IZOLEAZA EXTREM DE BINE... Serpentina neputand fi curatata in interior, randamentul centralei scade drastic dupa 3 ani.

Intrebati la prima centrala termica de cartier de ce se face revizie o data la 3 ani si de ce se schimba serpentinele?!?! Nu au ce face cu banii? Sau deoarece nu exista alta solutie decat schimbarea lor!

In caz de explozie... care decizie avocateasca va place mai mult:

a. "nu a fost montata corect" de x care nu mai exista ca firma sau nu mai lucreaza in domeniu...
b. "nu a fost verificata la timp" (de aceiasi "competenti")
c. pur si simplu ghinion!

3

Puneti mana pe hoti pana nu dispar in ceata si se reprofileaza pe alte hotii acoperite guvernamental de incompetenti sau profitand de cointeresarea materiala a celor ce ar trebui sa interzica montarea acestor bombe in blocuri. Recuperati ceva din bani... ei trebuie sa plateasca pentru toate cele 3 - 4 detectoare. Ei stiau foarte bine bine ca detectoarele trebuie montate ca in vest pentru protejarea vietilor voastre! Dar costul centralei mai urca cu 300 - 400 de euro, plus montat calificat, plus verificari anuale cu nervi si timp pierdut... Si nu va mai pacalea asa usor!

In caz de explozie, a unei incaperi cat bucataria sau apartamentul, plin cu gaz... nu numai ocupantii apartamentului sau etajului sunt ucisi de suflu... Se produc deasemenea distrugeri structurale, ce nu pot fi remediate decat prin demolarea blocului!

Presupunand ca supravietuiti unui asemenea accident, care se va intampla cu atat mai curand cu cat aceste centrale ies din garantie dupa 1-3 ani... Va convine ca propietatea dumneavoastra sa fie condamnata de a fi distrusa si sa va gasiti in mijlocul drumului in camasa? Cu o eventuala interdictie totala de a mai intra si a va salva cateva amintiri din cauza pericolului prabusirii?

Apoi sa sa asteptati demolarea. Intre timp unde veti locui? Toate amintirile din apartament cine le va plati? De la cine o sa va mai rascumparati bunurile neasigurabile, avand in vedere ca preafericitii posesori de bombe vor fi pulverizati pe toti peretii?

Si apropo de pereti! Caldura ce o folosesc ei de la voi... cand isi inchid cu "economie" instalatia 9 - 10 ore cat timp sunt la servici... cine o plateste? Mai faceti un experiment: intr-un apartament neincalzit pune-ti mana iarna pe un zid exterior si pe un zid catre un apartament vecin incalzit... Diferenta substantiala se numeste caldura radiata prin perete si e platita de... vecin! Majoritatea posesorilor de centrale proprii "economisesc" aceasta diferenta pe banii celor ce nu au centrale si se incalzesc cu tevile de la centrale clasice ce nu se inchid... dar se platesc!

Oricum cresterea pretului gazelor (fiti siguri ca va mai creste si pe viitor) face ca, costul incalzirii cu asemenea centrale nerentabile sa devina prohibitiv.

Re-tehnologizarea centraleleor de cartier cu instalatii moderne si eficiente, izolarea moderna si eficienta tevilor prin care circula agentul termic si izolarea pe exterior a blocurilor asta e singura solutie normala si intr-adevar ieftina si ecologica!

Amanarea acestor solutii reale folosite in vest, a fost in mod deliberat amanata de autoritati la presiunea celor ce vor sa vanda in continuare bombele ineficiente.

Mereu se spune ca sunt din Germania, Franta, Spania, Italia... dar ia intrebati daca sunt folosite in blocuri neprevazute pentru centrale proprii sau sunt interzise?

Majoritatea propietarilor din bloc trebuie sa ceara interzicerea totala a montarii lor in blocuri si demontarea celor existente in rastimp de maximum 2 ani!

4

Incalzirea separata a apartamentelor adiacente duce la microfisuri, condens-mucegai si contorsionari... Apartamentele sunt ca un fagure si dilatarea diferita in functie de incalzirea interioara duce la tensiuni in peretii de rezistenta dintre apartamente, chiar daca izolatia este moderna. La blocurile vechi fenomenul este si mai pregnant. Doar o centrala per scara montata pe, in subsol sau langa bloc, intr-o incapere securizata cu toate sistemele si supravegheata electronic 24/7 poate fi o solutie acceptabila. Repartitoarele trebuie sa aiba o limita de minim, adica o incapere nu poate fi lasata sub 16 C. "Economiile" unora duc la distrugerea propietatii tuturor propietarilor!

Economii substantiale si ecologice pot fi realizate prin combinarea incalzirii apei calde cu ajutorul captoarelor solare si a folosirii schimbatoarelor geotermice. Vara schimbatoarele geotermice pot fi folosite ca racire naturala, temperatura la 10-15 m adancime fiind de constanta de 15 C.

O alta excrocherie intretinuta de stat este "schimbarea instalatiilor de gaz interioare ce au trecut de 20 de ani"... firmele apartinatoare angajatilor de varf de la distigazul local, fac mereu lucrari de mantuiala, caci doar ei se "autoverifica"! "Schimbarile" inpuse fiind doar o sursa de venit sigur pentru mafioti. Prima data vine un "verificator" ce gaseste "un pericol eminent" si inchide gazul de la caminul de la intrare. Astfel asociatiile de locatari sunt fortate sa schimbe complet instalatia in regim de urgenta, deoarece nimeni nu poate sta fara gaz mai ales iarna. Tevile noi sunt de o calitate mult inferioara celor vechi care in majoritatea cazurilor erau zincate!

Dar instalatiile de aducere a gazului pana la bloc, de cate ori au fost schimbate tovarasi? Alea care sunt afara in intemperii continue sau in pamant neprotejate!

Deci in 2006 au fost 168 de explozii si in 2007 pana acum 88!

O lege dura si verificabila de cel putin 2 organisme independente de mafia distributiei de gaz si centrale de apartament, trebuie neaparat instituita! Deoarece vine iarna, prioritatea unei astfel de legi trebuie sa fie maxima pentru guvern!

CERETI INSISTENT ACEST LUCRU, VA RISCATI PROPRIA VIATA!

interese ascunse

am pornit centrala de apartament la sfarsitul lunii septembrie.am incalzit peretii vecinilor fara centrala doua luni.ce parere aveti(EVENTUAL CALCULATI)

rog insistent copiati, salvati, cititi cu atentie, comentati explicatiile si sugestiile mele in 4 postari

La blocurile neprevazute cu spatii special amenajate pentru centrale proprii trebuie interzisa folosirea acestora.
Eficienta incalzitorului, cazanului sau centralei e cu atat mai mare cu cat instalatia e mai mare... deci "cutiutele" de apartament nu au cum sa concureze.
Singura solutie e modernizarea, schimbarea centralelor de cartier existente sau folosirea unei singure centrale comune per scara sau mai multe scari adiacente.
Izolarea blocurilor pe dinafara, precum si a tevilor de aductiune al agentului termic sunt primordiale.

Deasemenea izolarea integrala pe dinafara a blocurilor si redesign-area cu gust a formelor placilor si alegerea culorilor lor de arhitecti si/sau artisti plastici dovediti nu de zugravi ocazionali... Multitudinea solutiilor de forma, culoare, textura, model, combinare si pozitionare poate transforma cel mai anost cartier din uratele cuburi gri in oaze foarte placute ochiului ce par complet diferite, fara a se investi sume imense, dar fara a "papagaliza" mediul.

Deasemenea trebuiesc luate masuri de impunere pentru uniformizarea geamurilor cu termopan, ce ajung sa fie diferite chiar si la acelas apartament, dand un aspect oribil oricarui bloc sau strazi.

In acest sens trebuie facut un concurs pentru strangerea de proiecte si alegerea in functie de zona geografica, arhitectura deja existenta si conditiile meteo medii locale.

A se vedea vechile cartiere refacute din Londra, Paris, Amsterdam si Berlin ce au primit numeroase premii. Din cutii darapanate, arse, neuniforme si nelocuibile... s-au transformat in oaze de design si verdeata...

 

Apocalipsa

Oameni buni a inceput ofensiva de primavara a profitorilor TERMOFICARII CENTRALIZATE - GAURA NEAGRA A ECONOMIEI ROMANESTI! Dupa ce au cheltuit aproximativ 10 miliarde de EURO, vor sa mai bage in pamant inca 3-5-7-..... miliarde ca ca sa aiba ei obiectul muncii si sursa bunastarii ( pe spinarea poporului roman). Accidente cu acumulari de gaze s-au intamplat si se vor mai intampla pentruca toata lumea foloseste gaze fara sa aiba centrala de apartament. Acest ecologic, precum si trepadusul popescu de la capitala au in gandirea lor puternice reminiscente comuniste si mai nou mafiote. Dupa ei , dar din pacate si dupa unii politicieni neavizati sau interesati,gloata locuitoare la blocuri nu are dreptul la un confort ridicat fara nervi si minciuni. Ar trebui intrebati ei ce sistem de incalzire folosesc. Dupa ce au mintit ordinar poporul cu repartitoarele( platesti cat consumi), vor acum MONOPOLUL ABSOLUT AL INCALZIRII IN MARILE ORASE , in dispretul legilor economiei de piata; dupa ce vor elimina concurenta( asta dorea domnul BLAGA cand afirma ca in 2 ani vor disparea centralele de apartament?), sa vedeti atunci scumpiri masive ala caldurii(intrun oras din GERMANIA cea laudata de ei, din sursa sigura o familie de 2 persoane la bloc cu apartament de 2 camere plateste 200x12=2400euro caldura si apa calda pe an).Cu sumele URIASE cheltuite S-ar fi putut monta centrale de bloc sau de apartament dupa caz la TOATE apartamentele din ROMANIA.(si mai ales fara importuri masive de echipament).Ma adresez din nou celor cu centrale la bloc sa constituim ASOCIATIA CENTRALISTILOR de la blocuri ca sa ne aparam CU SUCCES interesele; in plus sa explicam politicienilor ca monopolul intrun domeniu atat de sensibil si cu implicatii majore asupra populatiei este daunator si tarii si oamenilor. Am raspuns punct cu punct si voi mai raspunde daca este necesar acestui ecologoc apocaliptic. DESTEPTATI-VA ROMANI ca va-au incalecat hotii!

 

tepelica vanzatorul, montatorul si 'meseriasu' de centrale de apartament...

oricine poate sa isi dea seama dupa postare ca ai un interes "ridicat" in mentinerea unor aberatii tehnice... asta doar in cazul in care nu esti complet sarit de pe fix...
PRECUM AM SPUS NIMENI NU ARE VOIE SA PUNA IN PERICOL VIATA ALTORA!
GUVERNUL ESTE RESPONSABIL PENTRU TOATE VIETILE PIERDUTE DATORITA EXPLOZIILOR DATORATE AIURITELOR CENTRALE SI LIPSEI APROAPE TOTALE DE DETECTOARE.
DEASEMENEA DATORITA INTRARII IN EUROPA TOTI SUNTEM RESPONSABILI PENTRU REDUCEREA PIERDERILOR INUTILE DE CALDURA SI DEGAJAREA DE GAZE NOCIVE IN MEDIU.

BLOCURILE DIN ROMANIA NU AU FOST CONCEPUTE PENTRU CENTRALE DE APARTAMENT, DECI INTERZICEREA SI DEMONTAREA LOR TREBUIE IMPUSA PRIN LEGE. GUVERNUL NASTASE SI SLEAHTA SUNT TOTAL RESPONSABILI PENTRU APROBAREA COMERCILIZARII SI MONTARII LA BLOC A BOMBELOR!

Tupeu si neobrazare - idei si practici comuniste

Credeam ca au disparut idiotii astia care apara mamutii industriali (intreprinderi de producere a caldurii si a apei calde pentru orase intregi). Pai ce randamente au aia chiar daca statul le asigura gaz la pret subventionat ?!

Astea sunt idei comuniste si derbedeii astia (care oricum paraziteaza diferite bugete sa icneasca idei stupide) ar trebui lasati pe drumuri. Cei conectati la sistemul centralizat platesc mai mult datorita randamentului scazut al utilajelor expirate fizic si moral si datorita jafului si risipei pe care birocratii uitati acolo din epoca comunista il comit fara scrupule. Specialistii cunosc escrocheria prin care romanii platesc de mai multe ori apa calda care este recirculata prin instalatiile de incalzire. Contoarele de incalzire masoara doar valorile de intrare, nu si cele de iesire ca sa se faca diferenta si sa se facturezeze caldura efectiv consumata.

Starnirea urei de clasa impotriva celor cu centrale termice individuale (mult mai eficiente si mai ieftine in exploatare) este genul de discurs comunist al acestor escroci patentati.

Dinozaurii astia comunisti habar nu au ce este si ignora in mod vadit dreptul de proprietate. Singurul lucru bun pentru asemenea indivizi este un zid la Targoviste. Nimeni nu ar plange la inmormantarea unor asemenea zdrente expirate.

 

in blocurile in care este numai 1 centrala 2, ce se face?

bine inteles ca oligofrenul de mai sus a dat exemplu numai pentru cazul in care sunt mai multe centrale intr-un bloc, dar daca sunt 2-3 centrale ce se intampla? o sa ne oblige sa ne rebransam? doamne ce idioti, i-am ales sa ne reprezinte si ei ne omoara cu zile....

 

anti_repartitaoare@yahoo.com

Oameni buni, sa ne plangem pe la colturi, pe bloguri si forumuri nu ajuta la nimic! Noi ne plangem iar ei numara banii furati de la noi. Haideti sa facem ceva concret!Haideti sa-i actionam in judecata! Nu va ganditi la cheltuielile judecatoresti,cu cat suntem mai multi cu atat costurile sunt mai scazute.Ca un reper,daca sunt 10 persoane asociate, cheltuielile ar fi undeva la 50 de lei de persoana... dar cu siguranta suntem mai multi de atat!
Pentru persoanele care vor sa asocieze la un asemenea demers,va rog sa scrieti nemultumirile dvs. si datele de contcact la : anti_repartitoare@yahoo.com
Haideti sa NU ne mai lasam furati!

 

PENTRU UNII MUMA, PENTRU ALTII CIUMA

Deci dacate-ai saturat sa te fure RADET-ul si te debransezi, ti-aratam noi tie. Cam asa suna. De ce sa platesc? Sa poata primaria sa planteze flori cand noi nu putem sa ne facem nevoile de foame? Mi-am pus centrala, cu toate ca am pensie mica. Dar am caldura cand vreau, cata vreau. Si asa,sunt multi smecheri cu salariul minim pe economie - FAMELIE MARE, REMUNERATIE, DUPA BUGET, MICA - smecheri care primesc reduceri la caldura. In Bucuresti mai e cum mai e, darin tara? Adica toti sa platim sa-i sustinem petrantori sismecheri? sadam bani la firmele agreatede RADET? In Decembrie 1989, Iliescusi Roman spuneau: NIMENI NU VA MAI SUFERI DE FOAME SI DE FRIG IN ROMANIA. Pacat! V-ati batut joc de tara asta si de locuitorii ei. RUSINE!

 

MI-E GREATA

In blocul in care locuiesc, partile comune au o pondere de 4,75%, dar smecherii vor un procent de30% - 50%. Pentru ce? Sa plateasca mai putin cei care, saracii, nu au bani de centrale. Au bani de gratare in fata blocului, isi inchid repartitoarele si dau drumul la aragaz. Imi este greata. acel Ecologic, care sustine acest punct de vedere,stie ca o centrala termica, cu tiraj fortat si sesizor de gaze, este mai sigura decat aragazul Coanei Frosa? Care Coana Frosa poate sa manevreze gresit butoanele aragazului, cu mintea la telenovele sau OTV?

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor