Cheltuielile cu combustibilul nu vor putea fi deduse nici in 2011

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 09:39
2146 citiri
Cheltuielile cu combustibilul nu vor putea fi deduse nici in 2011
Foto: Arhiva

Firmele nu vor putea deduce nici in anul urmator sumele cheltuite pentru masinile folosite la transportul de persoane, pentru ca Guvernul va prelungi pana pe 31 decembrie 2011 valabilitatea prevederii respective, printr-o ordonanta de modificare a Codului Fiscal.

"In perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2011 inclusiv, nu sunt cheltuieli deductibile cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului", se arata in documentul, citat de Mediafax.

In continuare exceptie vor face vehiculele utilizate la transportul de persoane cu plata, inclusiv taxi, pentru inchirierea catre alte persoane, pentru instruirea de catre scolile de soferi, pentru reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii.

De asemenea, si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, masinile utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca vor face expectie de la respectiva prevedere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#cheltuieli deductibile combustibil masina, #combustibil masina transport persoane , #stiri economice