China se roaga de SUA sa-si stabilizeze economia

Joi, 04 Decembrie 2008, ora 12:02
1559 citiri
China se roaga de SUA sa-si stabilizeze economia

China se roaga de Statele Unite sa isi stabilizeze economia si pietele financiare pentru a ajuta la prevenirea unei recesiuni globale.

Vicepremierul Chinei, Wang Qishan, a declarat, joi, in cadrul editiei a cincea a "Dialogului Strategic Economic" dintre Statele Unite si China ca Beijingul face tot ce ii sta in putere sa urgenteze cresterea economica, informeaza Reuters.

"Prioritar in acest moment este sa recastigam increderea investitorilor si sa prevenim o recesiune economica globala", a declarat Wang.

Impreuna cu secretarul Trezoreriei americane, Henry Paulson, vicepremierul Chinei a adaugat ca autoritatile din Beijing fac tot posibilul sa stabilizeze pietele din intreaga lume si sustin politicile SUA pentru a preveni turbulentele ce ar putea sa apara in urma crizei economice de la nivel global.

Wang a cerut Staelor Unite sa tina cont de nevoile Beijingului.

"Sper ca SUA va lua toate masurile necesare pentru a-si stabiliza economia si pietele financiare cat mai repede posibil. In acelasi timp cred ca America ar trebui sa asigure securitatea investitiilor de interes provenite din China", a completat Wang.

Comentariile vicepremierului Wang Qishan reflecta si ingrijorari pe termen lung in legatura cu reprezentantii Washingtonului care sustin cu tarie ca ar trebui ca in viitor, China, sa isi pastreze rezervele in moneda americana.

Paulson, la randul sau, a declarat ca cea mai buna solutie pentru contracararea crizei economice este colaborarea si a felicitat autoritatile de la Beijing pentru implicarea in restabilizarea pietelor si dorinta de a recastiga increderea investitorilor.

"Colaborarea internationala si coordonarea a fost robusta si apreciem rolul responsabil al Chinei in timpul acestor vremuri in care trebuie sa lucram impreuna pentru a depasi momentele grele de criza economica", a declarat Paulson.

Acesta a mai adaugat ca cele doua tari vor colabora in continuare pentru a crea strategii macroeconomice si vor promova cresterea economica prin politici de investitie si comert".

Nici Paulson si nici Wang nu au mentionat la intalnirea care a avut loc nimic in legatura cu micsorarea dobanzilor cheie sau viitoare scaderi ale taxelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Conducerea BNR apreciază că economia va avea creşteri trimestriale mai solide în prima parte a acestui an decât cele previzionate anterior, implicând totuşi o scădere semnificativă a...
#crestere economica, #recesiune globala, #criza economica globala, #intalnire china SUA , #stiri economice