China va avea cea mai mare centrala solara din lume

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 11:58
2168 citiri
China va avea cea mai mare centrala solara din lume
Foto: Matternetwork

Cea mai mare centrala electrica solara din lume va fi construita in China, de compania First Solar, reprezentand prima investitie a unei firme americane in sectorul energetic din Asia.

Centrala va avea o putere de 2 gigawati, generand destula electricitate pentru alimentarea a trei milioane de gospodarii, relateaza Reuters.

Proiectul face parte dintr-un program mai amplu al autoritatilor chineze de a genera 10% din energia necesara din surse regenerabile, pana in 2010, si 15%, pana in 2020, pentru a-si putea sustine nevoia de energie, care a transformat tara in cel mai mare emitator de dioxid de carbon.

First Solar va incepe constructia unei centrale de proba, de 30 de megawati, in iunie 2010. A doua faza, ce include construirea unei centrale de 100 de megawati si unei a treia de 870 de megawati, va fi terminata in 2014. In sfarsit, finalizarea centralei de 1.000 de megawati are termen de predare in 2019.

La final, centrala din China va fi de 30 de ori mai mare decat cea mai importanta centrala solara din acest moment.

In Statele Unite, constructia unei astfel de centrale ar costa aproximativ sase miliarde de dolari, insa autoritatile chineze spun ca pretul va fi mai scazut. Tariful la consumatorul final va fi in jur de 15 - 25 de centi pe kilowat/ora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#centrala solara China, #centrala electrica solara, #energie regenerabila , #stiri economice