Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Clasamentul celor mai competitive economii ale lumii - pe ce loc e Romania

Vineri, 31 Mai 2013, ora 12:08
5759 citiri
Clasamentul celor mai competitive economii ale lumii - pe ce loc e Romania
Foto: The Bruges Group

Statele Unite ale Americii ocupa primul loc la nivel mondial in ceea ce priveste competitivitatea economica, arata un raport al Institutului pentru Management si Dezvoltare (IMD) din Lausanne (Elvetia).

Pe urmatoarele locuri se afla Elvetia si Hong-Kong. Cea mai competitiva economie din Uniunea Europeana se regaseste in Suedia. Celelalte tari de pe continentul european aflate in top 10 sunt Norvegia, locul 6, si Germania, locul 9.

Romania a coborat in acest an doua locuri, de la 53 la 55, inaintea tarii noastre situandu-se tari precum Grecia (locul 54), Ungaria (locul 50), Ucraina (locul 49), Slovacia (locul 47), Cehia (locul 35) si Polonia (locul 33).

Rezultatele clasamentului din acest an arata ca economiile europene au "stagnat", crede Stephane Garelli, director al Institutului pentru Management si Dezvoltare, citat de The Local, care a adaugat ca reformele structurale sunt "inevitabile" pentru economiile din zona euro, insa cresterea economica ramane cheia pentru mentinerea competitivitatii.

Clasamentul realizat de IMD include 60 de state, iar rezultatele au fost calcultate dupa aplicarea a 4.200 de chestionare unor importanti lideri din mediul de afaceri de la nivel mondial.

Chestionarele au avut in vedere masurarea a patru variabile: performanta economica, eficienta guvernamentala, eficienta mediului de afaceri si infrastructura.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#top economii mondiale, #clasament economii mondiale, #top IMD economii , #economie politica