Ziare.com

Coalitia ia in calcul cresterea ratei somajului

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 19:29

   

Coalitia ia in calcul cresterea ratei somajului
Membrii coalitiei au stabilit joi ca valoarea punctului de pensie va creste, de la 1 octombrie 2009, la 43,3% din valoarea salariului mediu brut, iar pensia sociala minima, venitul minim garantat si alocatiile familiale nu vor fi afectate.

Reprezentanti ai Executivului au afirmat pentru NewsIn ca s-a mentinut propunerea din proiectul de act normativ privind rectificarea bugetara, potrivit careia se va face un transfer de 328 de milioane de lei de la bugetul de stat la bugetul asigurarilor de somaj.

"Daca rata de crestere economica scade sub 4%, va fi si o crestere a ratei somajului, peste ceea ce am evaluat initial", au declarat sursele citate.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat joi, la finalul sedintei coalitiei, ca nu vor fi facute disponibilizari in sistemul de invatamant, iar in ceea ce priveste majorarea salariilor cadrelor didactice, a spus ca problema se afla inca in discutie.

In declaratia de presa sustinuta la finalul sedintei coalitiei, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a spus ca PD-L si PSD au stabilit ca nu vor fi afectate salariile bugetarilor si ca va fi mentinuta promisiunea de majorare a pensiilor pentru anul in curs.

Sursa: rNews

Articol citit de 644 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor