Ziare.com

Salariile mici ale bugetarilor pot creste cu pana la 10% in 2009

Vineri, 16 Ianuarie 2009, ora 22:32

   

Salariile mici ale bugetarilor pot creste cu pana la 10% in 2009
Salariile mici ar putea creste cu cel mult 10% in 2009, iar salariile mari vor creste intr-o proportie mai mica, astfel incat, media cresterii salariilor bugetare sa nu depaseasca rata inflatiei, a spus, vineri, secretarul de stat din Ministerul Muncii Marius Lazar.

Guvernul ia in calcul o inflatie medie de circa 5% pentru 2009.

"Salariile mici trebuie sa creasca in acest an, pentru reducerea diferentei care exista acum in sistemul bugetar intre cele mai mici si cele mai mari salariile obtinute. Cresterea salariilor mici trebuie sa tina, insa, cont de actuala situatie economica, si sa fie mai mica de 10%", a precizat Lazar.

El a adaugat ca, la intalnirea care va avea loc marti la Ministerul Finantelor, va propune unele masuri pentru sprijinirea angajatorilor, astfel incat sa fie conservate cat mai multe locuri de munca.

Totodata, el a precizat ca Ministerul Muncii va propune unele masuri pentru atragerea fondurilor europene necesare recalificarii persoanelor disponibilizate si unele masuri pentru cofinantarea acestor programe.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1333 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

adica la parlamentari creste salariul cu 10% mai mult ca leafa unui doctor roman pe o luna.

Serios. Nu au facut bugetul si deja stiu! Cum sa faca Videanu industrializarea recesiunii,cu borduri din marmura. La care bugetarii! Adica salariile parlamentului si capuselor cresc si ele cu 10%. Adica o sa aiba nu 200 de milioane o sa aiba 220 de milioane. Si doctorul o sa aiba 18 milioane cu tot cu 10% si la fel si ceilalti intelectuali. Adica la lu intelectualizat de lux ii creste leafa cu 10% mai mult ca uinui intelectual bugetar!Aceasta este Romania modificata din temelii de Geoana si Basescu!Bravo baieti tineti-o tot asa.

 

INFLATIA

INFLATIA VA FI PESTE 5%IN 2009.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor