Comisarul european pentru programare financiara si buget, in vizita in Romania

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 09:47
1327 citiri
Comisarul european pentru programare financiara si buget, in vizita in Romania

Comisarul european pentru programare financiara si buget, Janusz Lewandowski, va efectua joi, 2 decembrie, o vizita oficiala in Romania, informeaza Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Oficialul european se va intalni cu presedintele Senatului Romaniei, Mircea Geoana, cu ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, precum si cu membrii comisiilor parlamentare de Afaceri Europene si de Finante, Buget si Banci.

De asemenea, comisarul Lewandowski va sustine un discurs in deschiderea conferintei cu titlul "Zece ani de azi inainte. Dezvoltare si guvernanta economica in Europa", organizata de Reprezentanta Comisiei Europene si Centrul Roman de Politici Europene. Ulterior, vor avea loc declaratii comune de presa cu Leonard Orban, consilier prezidential pentru afaceri europene.

Comisia Europeana a prezentat in data de 26 noiembrie un nou proiect de buget pentru 2011, care ar trebui sa raspunda exigentelor guvernelor si Parlamentului European si sa permita un acord inainte de Craciun.

"Propunerea limiteaza cresterea cheltuielilor fata de 2010 la 3,5 miliarde de euro (2,91%), dupa cum a solicitat Marea Britanie, insa adauga o 'rezerva de urgenta' de aproape 3,5 miliarde de euro (0,03% din PIB-ul european), mobilizabil in caz de neprevazut printr-un vot al majoritatii calificate a statelor", a precizat, la acea data, comisarul pentru Buget, Janusz Lewandowski, in cadrul unei conferinte de presa.

Aceste doua dispozitii au fost aprobate de reprezentantii guvernelor, insa ele trebuie sa fie aprobate formal si de catre ministrii de Economie si de Finante.

O reuniune de conciliere intre reprezentantii guvernelor, Parlamentului si Comisiei Europene este prevazuta pentru 7 decembrie, iar alesii europeni vor putea sa se pronunte cu privire la bugetul pe 2011, in cadrul sesiunii lor plenare ce va avea loc la Strasbourg, pe 15 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Janusz Lewandowski vizita Romania, #intalnire Mircea Geoana , #stiri economice
Comentarii
Poza Dan-Ionescu
Dan-Ionescu
rank 5
poate ii trece prin cap bietului om sa se uite pe